Gluteeniton ja vegaaninen kääretorttu

Gluteeniton ja vegaaninen kääretorttu

Gluteeniton ja vegaaninen kääretorttu on vaaleanpunainen, pehmeä ja herkullinen! Voit tuunata sen myös haluamallasi tavalla, sillä resepti toimii myös hyvänä pohjana.

AINEKSET

1 ½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
2 ½ dl gluteenitonta kaurajuomaa (tai muuta gluteenitonta kasvipohjaista juomaa)
½ dl neutraalia öljyä
3 rkl aquafabaa eli kikherneiden tai valkopapujen purkin lientä

Täyte ja kuorrute:
2 dl gluteenitonta kauravispiä
1 ½ dl vadelmahilloa

VALMISTUS

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita uunipellille leivinpaperi.
Sekoita jauhot, sokerit ja leivinjauhe. Toisessa kulhossa sekoita yhteen juoma, öljy ja aquafaba. Sekoita kuivat ainekset juoma-öljy-aquafaba seokseen hiljalleen vispilällä sekoitellen, kunnes taikina on tasaista. Kaada taikina leivinpaperille ohueksi levyksi.

Paista uunissa 10 minuuttia. Vaahdota sillä välin kauravispi ja sekoita joukkoon vadelmahillo.
Anna kääretortun jäähtyä vain noin 10 minuuttia. Levitä noin 2/3 vaahdosta tortulle ja kääri rulla varovasti leivinpaperia apuna käyttäen. Rulla saattaa murentua hieman, mutta jatka silti rullaamista hitaasti, kunnes käärö on valmis. Kääretorttu kuorrutetaan, joten halkeilut eivät haittaa. Peitä käärö leivinpaperilla tiukaksi rullaksi ja anna rullan tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin verran (mieluiten enemmän).

Kuorruta käärö lopulla vaahdolla ja leikkaa paloiksi kylmänä. Anna kakkupalojen olla hetken aikaa huoneenlämmössä ennen tarjoilua, jotta maut pääsevät paremmin esille.

Tiina Strandberg | My Berry Forest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *