Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton ja vegaaninen kääretorttu

Gluteeniton ja vegaaninen kääretorttu

Gluteeniton ja vegaaninen kääretorttu

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Kypsennysaika

10

minuuttia



Gluteeniton ja vegaaninen kääretorttu on vaaleanpunainen, pehmeä ja herkullinen! Voit tuunata sen myös haluamallasi tavalla, sillä resepti toimii myös hyvänä pohjana.

Ainekset

  • 1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta

  • 1 dl perunajauhoja

  • 1 dl sokeria

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 1,5 tl leivinjauhetta

  • 2,5 dl gluteenitonta kaurajuomaa (tai muuta gluteenitonta kasvipohjaista juomaa)

  • 0,5 dl neutraalia öljyä

  • 3 rkl aquafabaa eli kikherneiden tai valkopapujen purkin lientä

  • Täyte ja kuorrute:
  • 2 dl gluteenitonta kauravispiä

  • 1,5 dl vadelmahilloa

Valmistus

  • Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita uunipellille leivinpaperi.
  • Sekoita jauhot, sokerit ja leivinjauhe. Toisessa kulhossa sekoita yhteen juoma, öljy ja aquafaba. Sekoita kuivat ainekset juoma-öljy-aquafaba seokseen hiljalleen vispilällä sekoitellen, kunnes taikina on tasaista. Kaada taikina leivinpaperille ohueksi levyksi.
  • Paista uunissa 10 minuuttia. Vaahdota sillä välin kauravispi ja sekoita joukkoon vadelmahillo.
  • Anna kääretortun jäähtyä vain noin 10 minuuttia. Levitä noin 2/3 vaahdosta tortulle ja kääri rulla varovasti leivinpaperia apuna käyttäen. Rulla saattaa murentua hieman, mutta jatka silti rullaamista hitaasti, kunnes käärö on valmis. Kääretorttu kuorrutetaan, joten halkeilut eivät haittaa. Peitä käärö leivinpaperilla tiukaksi rullaksi ja anna rullan tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin verran (mieluiten enemmän).
  • Kuorruta käärö lopulla vaahdolla ja leikkaa paloiksi kylmänä. Anna kakkupalojen olla hetken aikaa huoneenlämmössä ennen tarjoilua, jotta maut pääsevät paremmin esille. Gluteeniton ja vegaaninen kääretorttu on valmis nautittavaksi!

    Tiina Strandberg | My Berry Forest

4 Kommenttia

  1. Valitettavaa joutua sanomaan näin, mutta ihan kamala ohje. Tosi ohut ja raa’an tuntuiseksi jäävä lätty, jonka suutuntuma on todella jauhoinen. Paistoin 15 min suositellun 10 sijaan eikä vaikutusta.

    1. Hei ja kiitos kommentista,
      Ikävä kuulla, että kääretorttu epäonnistui! Suu tuntuma tässä vegaanisessa kääretortussa eroaa tavallisesta, koska tortusta puuttuu kananmunien tuoma kuohkeus. Testaamme reseptin kuitenkin uudestaa, koska ohut ja raakaa siitä ei pitäisi tulla! Kiitos, kun huomautit ongelmasta ja pahoittelut reseptin epäonnistumisesta.

  2. – Harvemmin leivon gluteenittomia tai vegaaneja leivoksia. Nyt sitten päätit tätä kokeilla, koska meillä on juhlavieraissa useampi gluteeniton vieras ja yksi gluteeniton vege.

    – Ohje oli helppo. Tuotteet löyty kaupasta helposti.

    – Mielestäni onnistui varsin hyvin. Jonkinverran maistellu gluteenittomia tuotteita, niin tämä oli ihan hyvän makuinen. Myös kääretortun kääntäminen oli helppoa, kun ei ollut niin paksu pohja.

    Toivottavasti myös vieraat tykkää!

    1. Hei Marika,
      Kiitos kommentista! Hienoa, että resepti onnistui ensikokeilulla ja vieraat olivat tyytyväisiä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.