Gluteeniton ja vegaaninen pannukeksi on parhaimmillaan jäätelön kanssa tarjottuna! Kokeile ja ihastu!
VALMISTUS
1 rkl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pellavarouhetta
2 ½ rkl gluteenitonta kaurajuomaa
100 grammaa maidotonta margariinia
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 ½ dl (175 grammaa) Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
¼ tl suolaa
150 g suklaan palasia
AINEKSET
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele valurautapannu.
Sekoita pellavasiemenrouhe ja kaurajuoma yhteen. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit. Sekoita joukkoon pellavansiemen ”muna”. Sekoita jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola yhteen. Yhdistä kuivat aineet voi-sokeri seokseen. Sekoita lopuksi joukkoon suklaan palat.
Levitä taikina pannulle ja paista uunin (ala)keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes keksi tuntuu kypsältä. Keksi jähmettyy vuoassa myös paiston jälkeen, ja siitä tulee rapea.
Tarjoile gluteeniton ja vegaaninen pannukeksi jäätelön tai kermavaahdon kanssa.