Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton ja vegaaninen pannukeksi
Gluteeniton ja vegaaninen pannukeksi
Resepti julkaistu
Gluteeniton ja vegaaninen pannukeksi
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
8
kplKypsennysaika
25
minuuttiaGluteeniton ja vegaaninen pannukeksi on parhaimmillaan jäätelön kanssa tarjottuna! Kokeile ja ihastu!
Ainekset
1 rkl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pellavarouhetta
2,5 rkl gluteenitonta kaurajuomaa
100 g maidotonta margariinia
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2,5 dl (175 grammaa) Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
0,25 tl suolaa
150 g suklaan palasia
Valmistus
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele valurautapannu.
- Sekoita pellavasiemenrouhe ja kaurajuoma yhteen. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit. Sekoita joukkoon pellavansiemen ”muna”. Sekoita jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola yhteen. Yhdistä kuivat aineet voi-sokeri seokseen. Sekoita lopuksi joukkoon suklaan palat.
- Levitä taikina pannulle ja paista uunin (ala)keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes keksi tuntuu kypsältä. Keksi jähmettyy vuoassa myös paiston jälkeen, ja siitä tulee rapea.
- Tarjoile gluteeniton ja vegaaninen pannukeksi jäätelön tai kermavaahdon kanssa.
Tiina Strandberg | My Berry Forest