Gluteenittomat joulukuppikakut

Gluteenittomat joulukuppikakut

Näistä kuppikakuista ei joulutunnelma puutu! Piparkakun ja joulun makuja täynnä olevat muffinssit voit halutessasi koristella myös muulla tavalla!

AINEKSET

150 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
½ dl vettä
2 ½ dl Virtasalmen Viljatuoteteen Tummaa Gluteenitonta Jauhoseosta
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 mm jauhettua neilikkaa
1 mm pomerianssinkuorta
n. 50 g tummaa suklaata

Kuorrute
50 g margariinia
100 g tuorejuustoa
6 dl tomusokeria
2 ½ tl piparkakkumaustetta
vihreää pastaväriä

gluteenittomia stösseleitä

VALMISTUS

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kananmunat ja kylmä vesi.
Sekoita kuivat ainekset keskenään ja yhdistä seokseen. Heitä viimeiseksi joukkoon suklaan palaset.
Annostele taikina muffinivuokiin.
Paista 200 asteessa 15 minuuttia.

Kuorrute
Sekoita yleiskoneella tai käsivatkaimella tuorejuusto, lähes sulatettu margariini ja pastaväri tasaiseksi (lisää pastaväriä hammastikulla). Lisää desi kerrallaan tomusokeria hyvin sekoittaen. Voit peittää kulhon esimerkiksi keittiöliinalla sekoituksen ajaksi. Seoksesta tulee melko kovaa ja raskasta, eikä sen kuulu jäädä juoksevaksi. Lisää vihreää väriä tarvittaessa lisää.

Anna muffinssien jäähtyä kunnolla ennen kuorrutusta. Laita pursotus pussi syvään maljakkoon tai lasiin ja käännä reunat lasin ulkopuolelle. Nostele kuorrutetta pussiin ja sulje täynnä oleva pussi tiukasti esimerkiksi pussinsulkijalla. Kuorruta muffinssit ja koristele joulukuusen näköiseksi.

Säilytä jääkaapissa ja nosta lämpimään ennen herkuttelua jotta kuppikakut pehmenevät.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *