Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri och vegansk rulltårta

Glutenfri och vegansk rulltårta

Glutenfri och vegansk rulltårta

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Tillagningstid

10

minuter



Glutenfri och vegansk, den här rulltårtan är rosa, mjuk och läcker! Du kan också anpassa den efter eget tycke och smak, eftersom receptet också fungerar bra som bas.

Ingredienser

  • 1,5 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote

  • 1 dl potatismjöl

  • 1 dl socker

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 1,5 tsk bakpulver

  • 2,5 dl glutenfri havredryck (eller annan glutenfri växtbaserad dryck)

  • 0,5 dl neutral olja

  • 3 msk aquafaba, en buljong från en burk kikärtor eller vita bönor

  • Fyllning och pålägg:
  • 2 dl glutenfri havregrynsvisp

  • 1,5 dl hallonsylt

Beredning

  • Förvärm ugnen till 200°C. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  • Blanda mjöl, socker och bakpulver. I en annan skål blandar du ihop dryck, olja och aquafaba. Tillsätt de torra ingredienserna till dryck/olja/aquafabablandningen och rör långsamt med en visp tills degen är smidig. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper till en tunn skiva.
  • Baka i ugnen i 10 minuter. Vispa under tiden havregrynsgröten och rör ner hallonsylten.
  • Låt kakan svalna i ca 10 minuter. Bred ut ca 2/3 av skummet på kakan och rulla försiktigt ihop rullen med hjälp av bakplåtspapper. Rullen kan smula sig något, men fortsätt rulla långsamt tills rullen är klar. Rullen är frostad, så sprickor är inget problem. Täck rullen med bakplåtspapper till en tät rulle och låt rullen jäsa i kylen i minst en timme (gärna mer).
  • Frost resten av rullen med skum och skär i bitar när den är kall. Låt gärna tårtbitarna stå i rumstemperatur en stund innan servering för att smakerna ska komma fram bättre.

    Glutenfri och vegansk rulltårta är klar att avnjutas! Tiina Strandberg |My Berry Forest

4 Kommentarer

  1. Jag är ledsen att säga detta, men det är en fruktansvärd instruktion. En väldigt tunn och grovflytande smällkaramell, med en väldigt mjölig munkänsla. Jag gräddade i 15 min istället för rekommenderade 10 och ingen effekt.

    1. Hej och tack för din kommentar,
      Ledsen att höra att rullkakan misslyckades! Munkänslan på denna veganska rulltårta skiljer sig från den vanliga, eftersom kakan saknar den fluffighet som ägg ger. Vi kommer dock att testa receptet igen eftersom det inte ska vara tunt och rått! Tack för att du påpekade problemet och ledsen för receptfelet.

  2. - Jag bakar sällan glutenfria eller veganska bakverk. Så nu bestämde du dig för att prova detta, eftersom vi har flera glutenfria gäster och en glutenfri vegan på vår fest.

    - Guiden var enkel. Produkterna var lätta att hitta i butiken.

    - Jag tycker att det fungerade ganska bra. Efter att ha smakat en del glutenfria produkter så smakade den här ganska bra. Det var också lätt att vända på rullen när skorpan inte var så tjock.

    Hoppas dina gäster gillar det också!

    1. Hej Marika,
      Tack för din kommentar! Glad att receptet var en framgång vid första försöket och att dina gäster var nöjda 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.