Startsida " Glutenfria recept " Glutenfritt morots-havrebröd

Glutenfritt morots- och havremjölsbröd

Glutenfritt morots- och havremjölsbröd

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

12

st
Tillagningstid

15

Protokoll

Glutenfritt morots- och havrebröd är enkelt att göra och fullt av smak! Ta med en färsk limpa till helgen!

Ingredienser

Beredning

  • Riv morötterna. Blanda mjöl, havregryn och torrjäst i en bunke. Tillsätt det varma vattnet och sirapen i bunken. Blanda i morotsgrynet och oljan. Degen är tjock, så det kan vara enklast att blanda för hand i detta skede.
  • Häll upp degen på en liten plåt (den på bilden är 25×35 cm) klädd med bakplåtspapper. Tryck med våta händer ut degen till en tunn platta på plåten. Skär en fyrkant i brödet så att knivbladet träffar botten. Du kan till exempel strö havregryn eller frön över ytan. Låt brödet jäsa under bakduk i minst 30 minuter. Förvärm ugnen till 225°C. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills ytan har fått fin färg.
  • Glutenfritt morots- och havrebröd smakar bäst färskt. Om du vill kan du värma brödet något i mikrovågsugnen om det har bakats dagen innan.

    Ina Elevant | Glutenfritt

2 Kommentarer

  1. Bör göras helt spannmålsfritt. Kan man använda frön istället för havregryn eller kan man byta ut mjöl?

    1. Havreflingorna bidrar inte bara till brödets milda smak utan också till dess konsistens. Du kan naturligtvis prova att ersätta flingorna med t.ex. en något större mängd mjöl. Att använda frön kan göra brödet knaprigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.