Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfritt naanbröd
Glutenfritt naanbröd
Publicerad på
Glutenfritt naanbröd
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
8
stLäckert glutenfritt Naan-bröd får det att vattnas i munnen. Den här degen behöver inte jäsas, den är klar att baka. Degen ger 8 bitar Naan-bröd.
Ingredienser
2 dl vanlig yoghurt
3,5 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
1 msk olivolja
0,5 tsk xantangummi
2 tsk bakpulver
en nypa salt
för stekning: olivolja
- Olja med vitlök och persilja
0,75 dl olivolja
3-5 krossad vitlöksklyfta
knippe persilja
Beredning
- Använd en pil för att blanda alla ingredienser. Knåda till sist degen till en boll för hand.
- Gör en avlång boll av degen på en mjölad yta.
- Dela upp degen i 8 lika stora delar.
- Mjöla arbetsytan och rulla ut degbitarna till tunna skivor.
- Stek degbladen med olivolja i en stekpanna. Ca 3 min per sida. Du kommer att märka när det bildas bubblor i degen, i så fall kan du vända bakplåten.
- Förbered vitlök-pepparoljan. Blanda ihop ingredienserna.
- Ringla vitlöks- och pepparolja över de färdiga Naan-bröden med hjälp av en bullepressare.
Glutenfritt naanbröd är klart att avnjutas! Iina Sarkama |Iinabites