Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria sesampinnar

Glutenfria sesampinnar

Glutenfria sesampinnar

Receptförfattare Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 genomsnittligt betyg från 0 recensenter
Portioner

35

matcha
Tillagningstid

15

minuter

Glutenfria sesampinnar är ett utmärkt salt tilltugg till middagsbjudningen eller till och med din egen filmkväll. Prova och älska dem! Degen ger ca 35 bitar.

Ingredienser

Beredning

  • Smält margarinet.
  • Värm vattnet till 42 grader (väl över din handtemperatur).
  • Tillsätt vatten, jäst och psyllium i en bunke tillsammans med margarinet. Rör om och låt svälla i ca 4 minuter.
  • Tillsätt 2 dl mjöl och en nypa salt till vätskan och rör om med en pil.
  • Tillsätt resterande ½ dl mjöl och knåda degen för hand till en boll.
  • Mjöla bakplåten och kavla ut degen till en rektangulär avlång platta. Trimma kanterna med en kniv.
  • Använd en kniv för att skära degen i degpinnar som är ca 1 cm breda. Lägg de färdiga degpinnarna på en plåt med bakplåtspapper.
  • Pensla med ägg och strö över sesamfrön.
  • Grädda i 225 grader i ca 15-20 minuter. Låt svalna en stund innan servering.
  • Glutenfria sesampinnar är ett utmärkt tilltugg till exempel på en middagsbjudning.

    Iina Sarkama | Iinabites

Svara på

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.