Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria sesamsticks
Glutenfria sesamsticks
Publicerad på
Glutenfria sesamsticks
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
35
matchTillagningstid
15
minuterGlutenfria sesampinnar är ett gott och salt tilltugg till middagsbjudningen eller till och med till filmkvällen. Prova och älska det också! Degen ger ca 35 bitar.
Ingredienser
75 g margarin
1 påse torrjäst
0,75 tsk Psyllium i spannmålsprodukten
1 dl vatten eller glutenfri havredryck
en nypa salt
för bredning: ägg eller glutenfri havregrynsgröt
sesamfrön
Beredning
- Smält margarinet.
- Värm vattnet till 42 grader (långt över din handtemperatur).
- Tillsätt vatten, jäst och psyllium i en skål tillsammans med margarinet. Rör om och låt svälla i ca 4 minuter.
- Tillsätt 2 dl mjöl och en nypa salt till vätskan och rör om med en pil.
- Tillsätt resterande ½ dl mjöl och knåda degen för hand till en boll.
- Mjöla bakplåtspappret och kavla ut degen till en rektangulär avlång skiva. Trimma kanterna med en kniv.
- Använd en kniv för att skära degen i ca 1 cm breda degpinnar. Lägg över de färdiga degpinnarna på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Pensla med ägg och strö över sesamfrön.
- Baka i 225 grader i ca 15-20 minuter. Låt svalna en stund före servering.
Glutenfria sesampinnar är ett utmärkt mellanmål för en middagsbjudning, till exempel. Iina Sarkama |Iinabites