Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria saltpinnar

Glutenfria saltpinnar

Glutenfria saltpinnar

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

35

match
Tillagningstid

15

minuter

Glutenfria pretzelsticks är ett bra mellanmål för en utekväll eller som fingermat på festen.
Prova och älska! Degen ger ca 35 bitar.

Ingredienser

Beredning

  • Smält margarinet.
  • Värm vattnet till 42 grader (långt över din handtemperatur).
  • Tillsätt vatten, jäst och psyllium i en skål tillsammans med margarinet. Rör om och låt svälla i ca 4 minuter.
  • Tillsätt 2 dl mjöl och en nypa salt till vätskan och rör om med en pil.
  • Tillsätt resterande ½ dl mjöl och knåda degen för hand till en boll.
  • Mjöla bakplåtspappret och kavla ut degen till en rektangulär avlång skiva. Trimma kanterna med en kniv.
  • Använd en kniv för att skära degen i ca 1 cm breda degpinnar. Lägg över de färdiga degpinnarna på en bakplåtspappersklädd plåt.
  • Pensla med ägg och strö över havssalt.
  • Baka i 225 grader i ca 15-20 minuter. Låt svalna en stund före servering.


  • Glutenfria pretzelsticks är ett utmärkt mellanmål för en middagsbjudning, till exempel. Iina Sarkama |Iinabites

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.