Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria saltpinnar
Glutenfria saltpinnar
Publicerad på
Glutenfria saltpinnar
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
35
matchTillagningstid
15
minuterGlutenfria pretzelsticks är ett bra mellanmål för en utekväll eller som fingermat på festen.
Prova och älska! Degen ger ca 35 bitar.
Ingredienser
75 g margarin
1 påse torrjäst
0,75 tsk Psyllium i spannmålsprodukten
1 dl vatten eller glutenfri havredryck
för bredning: ägg eller glutenfri havregrynsgröt
Havssalt
Beredning
- Smält margarinet.
- Värm vattnet till 42 grader (långt över din handtemperatur).
- Tillsätt vatten, jäst och psyllium i en skål tillsammans med margarinet. Rör om och låt svälla i ca 4 minuter.
- Tillsätt 2 dl mjöl och en nypa salt till vätskan och rör om med en pil.
- Tillsätt resterande ½ dl mjöl och knåda degen för hand till en boll.
- Mjöla bakplåtspappret och kavla ut degen till en rektangulär avlång skiva. Trimma kanterna med en kniv.
- Använd en kniv för att skära degen i ca 1 cm breda degpinnar. Lägg över de färdiga degpinnarna på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Pensla med ägg och strö över havssalt.
- Baka i 225 grader i ca 15-20 minuter. Låt svalna en stund före servering.
Glutenfria pretzelsticks är ett utmärkt mellanmål för en middagsbjudning, till exempel. Iina Sarkama |Iinabites