Gluteenittomat suolatikut ovat loistava suolapala illanviettoon tai sormiruuaksi juhliin. Kokeile ja ihastu sinäkin!
Taikinasta tulee noin 35 kpl.
AINEKSET
2½ dl Viljatuotteen Gluteenitonta Härkäpapujauhoseosta
75 g margariinia
1 ps kuivahiivaa
¾ tl Viljatuotteen psylliumia
1 dl vettä tai gluteenitonta kaurajuomaa
voiteluun: kananmuna tai gluteenitonta kaurajuomaa
merisuolaa
VALMISTUS
Sulata margariini sulaksi.
Lämmitä vesi 42 asteiseksi (selkeästi lämpimämmäksi kuin käden lämpö on).
Lisää vesi, hiiva ja psyllium margariinin kanssa kulhoon. Sekoita ja anna turvota noin 4 minuuttia.
Lisää nesteeseen 2 dl jauhoja sekä ripaus suolaa ja sekoita nuolijalla.
Lisää loput ½ dl jauhoja ja vaivaa taikina käsin taikinapalloksi.
Jauhoita leivontalusta ja kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen pitkula levy. Siisti reunat suoriksi veitsen avulla.
Leikkaa taikinasta noin 1 cm levyisiä taikinatikkuja veitsen avulla. Siirrä valmiit taikinatikut leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle.
Voitele kananmunalla ja sirottele päälle merisuolaa.
Paista 225 asteessa noin 15-20 min. Anna hetki jäähtyä ennen tarjoilua.
Gluteenittomat suolatikut sopivat loistavasti pieneksi suolapalaksi vaikkapa illanistujaisiin.
Iina Sarkama | Iinabites