| |

Gluteenittomat suolatikut

Gluteenittomat suolatikut

0 from 0 votes
Recipe by Virtasalmen Viljatuote Oy
Servings

35

servings

Gluteenittomat suolatikut ovat loistava suolapala illanviettoon tai sormiruuaksi juhliin. Kokeile ja ihastu sinäkin!
Taikinasta tulee noin 35 kpl.

Ainekset

Valmistus

  • Sulata margariini sulaksi.
  • ämmitä vesi 42 asteiseksi (selkeästi lämpimämmäksi kuin käden lämpö on).
  • Lisää vesi, hiiva ja psyllium margariinin kanssa kulhoon. Sekoita ja anna turvota noin 4 minuuttia.
  • Lisää nesteeseen 2 dl jauhoja sekä ripaus suolaa ja sekoita nuolijalla.
  • Lisää loput ½ dl jauhoja ja vaivaa taikina käsin taikinapalloksi.
  • Jauhoita leivontalusta ja kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen pitkula levy. Siisti reunat suoriksi veitsen avulla.
  • Leikkaa taikinasta noin 1 cm levyisiä taikinatikkuja veitsen avulla. Siirrä valmiit taikinatikut leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle.
  • Voitele kananmunalla ja sirottele päälle merisuolaa.
  • Paista 225 asteessa noin 15-20 min. Anna hetki jäähtyä ennen tarjoilua.
  • Gluteenittomat suolatikut sopivat loistavasti pieneksi suolapalaksi vaikkapa illanistujaisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *