Gluteenittomat suolatikut
Gluteenittomat suolatikut
Servings
35
servingsGluteenittomat suolatikut ovat loistava suolapala illanviettoon tai sormiruuaksi juhliin. Kokeile ja ihastu sinäkin!
Taikinasta tulee noin 35 kpl.
Ainekset
75 g 75 margariinia
1 ps 1 kuivahiivaa
0,75 tl 0,75 Viljatuotteen psylliumia
1 dl 1 vettä tai gluteenitonta kaurajuomaa
voiteluun: kananmuna tai gluteenitonta kaurajuomaa
merisuolaa
Valmistus
- Sulata margariini sulaksi.
- ämmitä vesi 42 asteiseksi (selkeästi lämpimämmäksi kuin käden lämpö on).
- Lisää vesi, hiiva ja psyllium margariinin kanssa kulhoon. Sekoita ja anna turvota noin 4 minuuttia.
- Lisää nesteeseen 2 dl jauhoja sekä ripaus suolaa ja sekoita nuolijalla.
- Lisää loput ½ dl jauhoja ja vaivaa taikina käsin taikinapalloksi.
- Jauhoita leivontalusta ja kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen pitkula levy. Siisti reunat suoriksi veitsen avulla.
- Leikkaa taikinasta noin 1 cm levyisiä taikinatikkuja veitsen avulla. Siirrä valmiit taikinatikut leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle.
- Voitele kananmunalla ja sirottele päälle merisuolaa.
- Paista 225 asteessa noin 15-20 min. Anna hetki jäähtyä ennen tarjoilua.
- Gluteenittomat suolatikut sopivat loistavasti pieneksi suolapalaksi vaikkapa illanistujaisiin.