Gluteeniton Tahmea taatelikakku eli ”sticky toffee pudding”
Gluteeniton Tahmea taatelikakku eli ”sticky toffee pudding”
Servingsservings
Gluteeniton Tahmea taatelikakku eli ”sticky toffee pudding” on brittiläinen herkku, jota syödään ympäri vuoden. Erityisen hyvin tämä kakku sopii suomalaisittain joulun ja uuden vuoden aikaan.
Ainekset
200 g 200 taateleita
2 dl 2 kiehuvaa vettä
1 tl 1 ruokasoodaa
75 g 75 voita
2 rkl 2 tummaa siirappia
1 dl 1 fariinisokeria
2 2 munaa
2,5 dl 2,5 Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa gluteenitonta jauhoseosta
2 tl 2 tl leivinjauhetta
150 g 150 voita
3 dl 3 fariinisokeria
2 dl 2 kermaa
Valmistus
- Pilko taatelit pieneksi. Kiehauta vesi ja kaada se taateleiden päälle. Lisää joukkoon ruokasooda ja nosta sivuun ainakin 10 minuutiksi. Vatkaa toisessa kulhossa pehmeä voi ja sokeri. Lisää siirappi. Lisää joukkoon munat yksitellen koko ajan sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Lopuksi kaada taateliseos taikinan joukkoon ja sekoita.
- Kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista 175C uunissa noin 30-35 minuuttia.
- Kun kakku on uunissa, valmista päälle tuleva kinuski. Keitä voita ja fariinisokeria pienellä lämmöllä. Kun voi on kokonaan sulanut, lisää kerma. Anna kiehahtaa ennen kuin nostat liedeltä pois. Kun gluteeniton tahmea taatelikakku on tullut uunista, töki siihen haarukalla reikiä ja kaada puolet kinuskista kakun päälle. Jätä loppu kinuski tarjoilua varten. Voit tarjoilla kakun myös vaniljajäätelön kanssa.