Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat red velvet cookiet
Gluteenittomat red velvet cookiet
Resepti julkaistu
Gluteenittomat red velvet cookiet
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Kypsennysaika
10
minuuttiaVähän kaakaojauhetta, enemmän vaniljauutetta ja rutkasti makua! Red velvet cookiet saavat ihanan punaisen värinsä elintarvikeväristä. Viimeistele keksit valkosuklaahipuilla.
Ainekset
100 g pehmeää margariinia
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
2 vaniljauutetta
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 mm suolaa
1 rkl maitoa
1 tl punaista väriä (määrä riippuu täysin käyttämästäsi väristä)
150 g valkosuklaahippuja (voit laittaa myös enemmän)
Valmistus
- Sekoita sokerit ja voi vaahdoksi. Suosittelemme sekoittamaan taikinan tästä eteenpäin taikinakoukulla. Lisää kananmuna ja vaniljauute ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan maidon kanssa. Lisää taikinaan asteittain punaista elintarvikeväriä. Värin suhteen enempi on parempi! Sekoita joukkoon suklaahiput. Jäähdytä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia. Voit jättää taikinan myös esimerkiksi jääkaappiin yön yli tai pakastaa.
- Nosta taikina huoneenlämpöön noin 15 min ennen leipomista. Aseta uuni lämpiämään 180-asteeseen. Ota jäätelökauhalla tai käsin taikinasta saman kokoisia pingispallon kokoisia palloja. Aseta pallot leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Paista 10-12 minuuttia 180-asteessa. Paina halutessasi muutama valkosuklaa hippu keksien päälle heti uunista ottamisen jälkeen tai juuri ennen paistoa.
- Anna jäähtyä ja herkuttele! Säilytä gluteenittomat red velvet cookiet ilmatiiviissä rasiassa.
Vinkki
- Huom! Älä käytä nestemäistä elintarvikeväriä leipomiseen. Paras väri on pastavärit, joista suosittelemme valitsemaan mahdollisimman kirkkaan punaisen.