Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria red velvet-cookies
Glutenfria red velvet-cookies
Publicerad på
Glutenfria red velvet-cookies
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
10
minuterLite kakaopulver, mer vaniljextrakt och massor av smak! Red velvet cookies får sin härliga röda färg från livsmedelsfärgen. Avsluta kakorna med vita chokladbitar.
Ingredienser
100 g mjukt margarin
1 dl socker
1 dl farinsocker
1 ägg
2 vaniljextrakt
1 msk kakaopulver
1 tsk matsoda
1 krm salt
1 msk mjölk
1 tsk röd färg (mängden beror helt på vilken färg du använder)
150 g bitar av vit choklad (du kan också använda mer)
Beredning
- Blanda sockret och smöret till en fluffig massa. Vi rekommenderar att du blandar degen med en degkrok från och med nu. Tillsätt ägget och vaniljextraktet och blanda. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem till degen tillsammans med mjölken. Tillsätt gradvis den röda livsmedelsfärgen i degen. Mer är bättre när det gäller färgen! Rör ner chokladchipsen. Ställ in i kylen i minst 2 timmar. Du kan också låta degen stå i kylen över natten eller frysa in den.
- Hissa upp degen till rumstemperatur ca 15 minuter före gräddning. Förvärm ugnen till 180°C. Skopa upp degen med hjälp av en glassskopa eller för hand till pingisbollsstora bollar av samma storlek. Lägg bollarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Baka i 10-12 minuter i 180°C. Tryck eventuellt på några vita chokladströssel på kakorna direkt efter att de tagits ut ur ugnen eller strax innan de gräddas.
- Låt svalna och njut! Förvara glutenfria red velvet cookies i en lufttät behållare.
Tips
- Obs! Använd inte flytande livsmedelsfärger till bakning. De bästa färgerna är pastafärger, av vilka vi rekommenderar att du väljer den starkast möjliga röda färgen.