Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria röda sammetskakor

Glutenfria röda sammetskakor

Glutenfria röda sammetskakor

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Tillagningstid

10

minuter

Lite kakaopulver, mer vaniljextrakt och massor av smak! Röda sammetskakor får sin härliga röda färg av hushållsfärgen. Avsluta kakorna med vita chokladbitar.

Ingredienser

  • 100 g mjukt margarin

  • 1 dl socker

  • 1 dl farinsocker

  • 1 ägg

  • 2 vaniljextrakt

  • 3 dl Lätt glutenfri mjölmix

  • 1 rkl kakaopulver

  • 1 tsk matsoda

  • 1 mm salt

  • 1 msk mjölk

  • 1 tl röd färg (mängden beror helt på vilken färg du använder)

  • 150 g bitar av vit choklad (du kan också använda mer)

Beredning

  • Blanda socker och smör tills det blir fluffigt. Vi rekommenderar att du blandar degen med en degkrok från och med nu. Tillsätt ägg och vaniljextrakt och blanda. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem till degen tillsammans med mjölken. Tillsätt gradvis den röda livsmedelsfärgen i degen. Mer är bättre när det gäller färg! Rör ner chokladbitarna. Låt svalna i kylen i minst 2 timmar. Du kan också låta degen stå i kylen t.ex. över natten eller frysa den.
  • Låt degen stå i rumstemperatur ca 15 minuter före gräddningen. Förvärm ugnen till 180°C. Fördela degen i pingisbollsstora bollar av samma storlek med hjälp av en glasskopa eller för hand. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 10-12 minuter i 180°C. Om du vill kan du trycka några vita chokladströssel på kakorna direkt efter att de tagits ut ur ugnen eller precis innan de gräddas.
  • Låt svalna och njut! Förvara glutenfria röda sammetskakor i en lufttät behållare.

Tips

  • Observera! Använd inte flytande livsmedelsfärg till bakning. De bästa färgerna är pastafärger, av vilka vi rekommenderar att du väljer den ljusaste röda möjliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.