Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri durrachurrot

Glutenfri durrachurrot

Glutenfri durrachurrot

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
3.5 från 4 röster

Glutenfria durrachurros är som alla andra churros, men ack så söta! Sorghum-mjölblandningen ger churros en veteliknande smak och konsistens.

Ingredienser

  • Deg
  • 3 dl vatten

  • 1 rkl citronsaft

  • 1 rkl rivet citronskal

  • en nypa salt

  • 2 rkl socker eller honung

  • 100 g smör eller margarin

  • 3 dl blandning av sorghum och mjöl

  • 2 ägg

  • Bageri
  • 1 l rapsolja

  • På ytan
  • 1-2 dl kanelsocker

Beredning

  • Koka upp vatten, citronsaft och rivet skal, salt, socker och fett i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt mjölblandningen under kraftig vispning. Vispa ner äggen i den något avsvalnade blandningen och låt degen vila i ca 3 minuter.
  • Skeda upp degen i en spritspåse med 10-12 mm munstycke. Du kan också använda en plastpåse med ett 1 cm stort hål i hörnet. Hetta upp oljan (ca 185 °C) i en stor tjockbottnad kastrull för doppning.
  • Tryck ner degen ca 5-10 cm åt gången och klipp den med en sax om det behövs. Undvik att vidröra den heta oljan med spritspåsen och var försiktig med oljestänk. Vänd och stek tills de är ljusbruna.
  • Lyft upp churros på en tallrik med hjälp av en hålslev och lägg kanelen i en annan skål direkt efter stekningen.
  • Servera de glutenfria durrachurros varma som de är eller doppade i smält choklad. Mycket goda som påskägg.

6 Kommentarer

  1. Hallå! Hur håller dessa? Jag gjorde degen igår (idag 22.3), bakade idag och dessa kommer att serveras på fredag. Så lägger jag dem i frysen eller kommer de att hålla sig i kylen?

      1. Hej på er,

        Churros är som bäst när de är färska. Om du vill förbereda dem i förväg rekommenderar vi att du fryser dem efter stekning innan du rullar dem i socker 😊.

  2. Hej på sidan av ditt glutenfria sorghum mjölmixpaket instruktionerna för churros nämner inte ägg alls även om det finns ägg i instruktionerna ovan, finns det ett misstag eller finns det inget behov av ägg alls? Jag tänkte att jag skulle prova det, men nu märkte jag det när jag bläddrade igenom instruktionerna.

    1. Hej Kirsi,

      De första förpackningarna med Durra-mjölmix hade instruktioner för veganska churros 😊 De nya Durra-mjölmixerna i påsarna har dessa "vanliga" instruktioner.

  3. Vad jag gjorde var att vispa 2 ägg separat och lägga dem till den kylda degen som i det ursprungliga churro-receptet. Annars följde jag instruktionerna på förpackningen. Jag lade till 3 teskedar bakpulver. Även kardemumma, vaniljextrakt även om det inte nämns i instruktionerna men ger en fin smakökning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.