Första sidan » Glutenfria recept » Glutenfria sorghum churros

Glutenfri durrachurrot

Glutenfri durrachurrot

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
3,5 från 4 röster

Glutenfria sorghum churros är precis som alla andra churros, men ack så läckra! Durramjölblandningen ger churros en veteliknande smak och konsistens.

Ingredienser

  • Deg
  • 3 dl vatten

  • 1 msk citronsaft

  • 1 msk rivet citronskal

  • en nypa salt

  • 2 msk socker eller honung

  • 100 g smör eller margarin

  • 3 dl sorghummjölblandning

  • 2 ägg

  • Stekning
  • 1 l rapsolja

  • På ytan
  • 1-2 dl kanelsocker

Beredning

  • Blanda och koka upp vatten, citronsaft och rivet skal, salt, socker och fett i en kastrull. Ta grytan från spisen och tillsätt mjölblandningen under kraftig vispning. Vispa ner äggen i den något avsvalnade blandningen och låt degen vila i ca. 3 min.
  • Häll upp degen i en spritspåse försedd med en 10-12 mm spets. Du kan också använda en plastpåse med ett 1 cm hål i hörnet. Hetta upp oljan (ca 185 grader C) för fritering i en stor tjockbottnad gryta.
  • Extrudera degen till cirka 5–10 cm långa bitar i taget, klipp ev med sax. Rör inte spritspåsen med het olja och var försiktig med oljestänk. Vänd och stek tills den är ljusbrun.
  • Lyft upp churros med en hålslev på en plåt och tillsätt kanelsocker i en annan behållare direkt efter gräddningen.
  • Servera glutenfria sorghum churros varma som de är eller doppad i smält choklad. Mycket lämplig för första maj-munkar.

6 Kommentarer

  1. Hej! Hur förvaras dessa? Jag gjorde degen igår (mån 22.3), bakade idag och dessa serveras inte förrän på fredag. Så lägger jag dessa i frysen eller håller de i kylen?

      1. Hallå?

        När de är som bäst är churros färska. Om du vill förbereda dem i förväg rekommenderar vi att frysa dem efter gräddning innan du rullar dem i socker 😊

  2. Hej din Glutenfri Durramjölmix instruktionerna för churros på sidan av förpackningen nämner inte ägg alls även om instruktionerna ovan har ägg, har det blivit fel eller behövs det inga ägg? Jag tänkte ge det ett försök, men nu fick jag reda på det när jag tittade igenom instruktionerna.

    1. Hej Kirsi,

      De första förpackningarna med durramjölsblandningen hade instruktioner för veganska churros 😊 I de nya durramjölsblandningarna i påsen är instruktionerna så här "vanliga".

  3. Det jag gjorde var att jag vispade 2 ägg var för sig och lade till den avsvalnade degen som i det ursprungliga churro-receptet. Annars följde jag instruktionerna på förpackningen. Jag lade till 3 tsk bakpulver. Även kardemumma, vaniljextrakt, fast det nämns inte i bruksanvisningen, men det ger en god smak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.