Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri jowar roti

Glutenfri jowar roti

Glutenfri jowar roti

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
5.0 från 2 röster

Glutenfri jowar roti är en traditionell indisk pannkaka. Den bakas ursprungligen med sorghum-mjöl, så du får smaka detta tillbehör precis som det är tänkt att vara!

Ingredienser

Beredning

  • Blanda samman salt, psyllium och durramjöl. Häll i 2 dl kokande vatten och rör om. Börja blanda med en sked och fortsätt blanda för hand när degen inte längre är brännhet. Knåda degen i minst 3 minuter, tills degen är slät och lite elastisk. Om du inte bakar degen direkt, täck över den med plastfolie så att den inte torkar ut. Mjöla bordet när bakningen börjar. Dela degen i delar och forma till bollar med väl mjölade händer. Rulla eller tryck ut bollen till en jämn och så tunn rundel som möjligt.
  • Hetta upp en stekpanna och lägg i degrullarna en och en i stekpannan. Använd inte olja eller något annat fett för stekning! Använd en gjutjärnspanna eller annan värmetålig panna. Placera jowar roti på den heta pannan och klappa lätt med en våt trasa. Stek i ca 30 sekunder och vänd sedan. Du kommer att märka att brödet börjar bubbla. Tryck lätt med en stekspade. När det finns bruna fläckar på båda sidor är brödet färdigt. Ta upp det ur pannan och pensla genast med ghee. Servera varmt.
  • I Indien rivs brödbitar från en tallrik och maten tas från tallriken i samma munfull. Glutenfria jowar roti kan också användas som tortillas och fyllas med valfritt pålägg. Traditionella tillbehör är currysåser, bönsåser, olika chutneys samt aubergine och andra grönsaker.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.