Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri jowar roti

Glutenfri jowar roti

Glutenfri jowar roti

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
5.0 från 2 röster

Glutenfri jowar roti är en indisk traditionell pannkaka. Den bakas ursprungligen med sorghum-mjöl, så du får smaka på denna sidorätt precis som den är tänkt att vara!

Ingredienser

Beredning

  • durramjöl Blanda salt, psyllium och tillsammans. Häll i 2 dl kokande vatten och rör om. Börja blanda med en sked och fortsätt blanda för hand när degen inte längre är brännande het. Knåda degen i minst 3 minuter, tills degen är smidig och lätt elastisk. Om du inte gräddar degen omedelbart, täck den med plastfolie för att förhindra att den torkar ut. Mjöla bordet när du börjar baka. Dela upp degen i delar och forma till bollar med väl mjölade händer. Rulla eller tryck bollen till en slät och så tunn rundel som möjligt.
  • Hetta upp en stekpanna och lägg degrullarna, en och en, i pannan för att stekas. Använd inte olja eller något annat fett för att steka! Använd gjutjärn eller annan värmebeständig panna. Lägg jowar roti i den heta pannan och klappa lätt med en våt trasa. Stek i ca 30 sekunder och vänd på brödet. Du kommer att märka att brödet börjar bubbla. Tryck lätt med en stekspade. När det finns bruna fläckar på båda sidor är brödet klart. Ta bort från pannan och pensla omedelbart med ghee. Servera varmt.
  • I Indien rivs brödbitar från tallriken och maten tas från tallriken i samma munfull. Glutenfria jowar roti kan också användas som tortillas och fyllas med valfritt pålägg. Traditionella pålägg är currysåser, bönsåser, olika chutneys samt aubergine och andra grönsaker.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.