Ihminen pitelee jowar rotia käsissään ja lautasella on currypapuja sekä riisiä.

Gluteeniton jowar roti

Gluteeniton jowar roti on intialainen perinteinen pannuleipä. Se leivotaan alunperinkin durrajauhosta, joten tätä lisuketta pääset maistelemaan juuri sellaisena kuin sen on tarkoitus ollakin!

AINEKSET

1 ¾ dl durrajauhoja
1 tl psylliumia
1 tl suolaa
2 dl kiehuvaa vettä

VALMISTUS

Sekoita suola, psyllium ja Durrajauho keskenään. Kaada joukkoon 2 dl kiehuvaa vettä ja sekoita. Aloita sekoittaminen lusikalla ja jatka käsin, kun taikina ei ole enää polttavan kuuma. Vaivaa taikinaa vähintään 3 min, kunnes taikina on tasainen ja hieman venyvä. Jos et leivo taikinaa heti, laita se kelmuun kuivamisen estämiseksi. Leivonnan alkaessa jauhota pöytä. Jaa taikina osiin ja muotoile palloiksi hyvin jauhotetuilla käsillä. Kauli tai painele pallo tasaiseksi ja mahdollisimman ohueksi pyöryläksi.

Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja nosta taikinapyörylät yksi kerrallaan pannulle paistumaan. Älä käytä paistamiseen öljyä tai muuta rasvaa! Käytä paistamiseen valurautapannua tai muuta hyvin lämpöä kestävää pannua. Laita jowar roti kuumalle pannulle ja taputtele märällä liinalla kevyesti. Paista noin 30 sekunttia ja käännä. Huomaat, että leipä alkaa kuplimaan. Painele kevyesti paistinlastalla. Kun molemmilla puolilla on ruskeita pilkkuja, leipä on valmis. Ota pois pannulta ja voitele heti gheellä. Tarjoile kuumana.

Intiassa leivästä revitään palasia, joiden sisään otetaan lautaselta ruokaa samaan suupalaan. Gluteenittomia jowar roti sopii käytettäväksi myös tortillatyyppisesti ja täyttää ne mieleisillä lisukkeilla. Perinteisiä lisukkeita ovat currykastikkeet, papukastikkeet, erilaiset  chutneyt sekä esim. munakoisot ja muut kasvikset.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.