Herkullinen gluteeniton Naan-leipä vie kielen mennessään. Tätä taikinaa ei tarvitse kohottaa vaan se on heti valmis leivottavaksi. Taikinasta tulee 8 kpl Naan-leipiä.
AINEKSET
2 dl maustamatonta jogurttia
3½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 rkl oliiviöljyä
½ tl ksantaania
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
paistamiseen: oliiviöljyä
Valkosipuli-persiljaöljy
¾ dl oliiviöljyä
3-5 murskattua valkosipulin kynttä
nippu persiljaa
VALMISTUS
Sekoita nuolijan avulla kaikki ainesosat keskenään. Vaivaa lopuksi taikinasta taikinapallo käsin.
Tee taikinasta pitkulapötkö jauhoitetun alustan päällä.
Jaa taikina 8 saman suuruiseen osaan.
Lisää jauhoja alustalle ja kauli taikinapaloista ohuita levyjä.
Paista taikinalevyt oliiviöljyn kanssa pannulla. Noin 3 min per puoli. Huomaat, kun taikinaan muodostaa ilmakuplia, jolloin voit kääntää taikinalevyn.
Valmista valkosipuli-persiljaöljy. Sekoita ainesosat keskenään.
Sivele valkosipuli-persiljaöljyä pullasudin avulla valmiiden Naan-leipien päälle.
Gluteeniton Naan-Leipä on valmis nautittavaksi!
Iina Sarkama | Iinabites