Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfritt mörkt vetebröd

Glutenfritt mörkt vetebröd

Glutenfritt mörkt vetebröd

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

1

Bröd
Tillagningstid

45

minuter

Glutenfritt mörkt bröd är krispigt på skorpan men mjukt på insidan. Detta saftiga och välsmakande bröd får det att vattnas i munnen.

Beredning

  • Smörj en 2 liters brödform lätt med margarin.
  • Värm upp vattnet till handtemperatur. Lös upp jästen i blandningen. Tillsätt psyllium och blanda väl. Låt blandningen svälla i ca 10 minuter. Täck skålen med färsk plastfolie eller en skyddande huva. Detta kommer att hålla vätskan varm.
  • Tillsätt salt, sirap och olja. Blanda i den glutenfria mörka mjölblandningen med en handmixer.
  • Byt ut vispen mot en elvisp med degkrokar. Tillsätt bovetemjölet och Tef-mjölet i små satser. Vispa degen kraftigt med elvispen i fem minuter.
  • Skeda upp degen i en smord ugnsform och tryck till ytan så att den blir jämn.
  • Låt degen jäsa till dubbel storlek. Häll en kastrull med ljummet vatten över diskbänken och placera brödformen i det varma vattnet. Detta kommer att påskynda jäsprocessen, ca 30-35 minuter bör vara tillräckligt med tid.
  • Förvärm ugnen till 225°C under jäsningen.
  • Grädda det mörka brödet i ca 45 minuter i nedre delen av ugnen.
  • Låt brödet vila i pannan en stund.

    Stjälp upp det glutenfria mörka brödet från pannan på ett galler för att svalna. Leila Kekkonen |Himoleipuri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.