Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri laxkaka

Glutenfri laxkaka

Glutenfri laxkaka

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

2

Kakor
Tillagningstid

1

timme 

30

minuter

En limpa bröd ger två tårtor

Ingredienser

Beredning

  • Mörkt tunnbröd
  • Blanda ihop de torra ingredienserna.
  • Mät upp vattnet i en handtempererad skål och tillsätt mjölblandningen i vattnet en i taget under omrörning.
  • Häll degen i en 1,5 liters brödform och låt jäsa på en dragfri plats i ca en timme.
  • Grädda brödet i 225 grader varm ugn i ca 45 minuter.
  • Det mogna brödet lossnar från kastrullens kanter.
  • Ta ut brödet ur formen och låt det svalna.
  • Sandwich cake serveras med fördel med bröd som fått vila över natten.
  • Blekt tunnbröd
  • Blanda de torra ingredienserna i en skål och tillsätt det varma vattnet.
  • Färsk jäst blandas med vatten. Blanda degen till en jämn smet och häll upp i en 1,5 liters limpform.
  • Låt jäsa under bakplåtspapper i en halvtimme.
  • Baka i 225 grader i ca 45 minuter.
  • Stjälp upp det mogna brödet på ett galler och låt det svalna under bakduk.
  • Prov av lax
  • Hacka äggen, skär laxen i små bitar och hacka dillen.
  • Blanda ingredienserna till fyllningen i en skål och smaka av med salt om det behövs.
  • Tillsätt äppeljuice tills fyllningen är en tjock gröt. Hur mycket juice som behövs beror på vilken rissort och majonnäs som väljs.
  • Du kan göra fyllningen lättare och fräschare genom att byta ut en del av riset mot gurktärningar.
  • Alternativt kan du använda skinka, paprika och syltlök.
  • Ris kan bytas ut mot quinoa.
  • Montering av tårtan
  • Skär brödet i tunna skivor.
  • Forma skivorna till önskade former med pepparkaksformar.
  • Lägg brödmönstren i botten på en bakform klädd med plastfolie, ca 1,2 liter stor.
  • Lägg fyllningen tätt ovanpå skivorna.
  • Placera ut mönstren på kanterna och fyll skålen upptill, börja med att fylla mellanrummen mellan brödmönstren.
  • Skär till sist ut de brödbitar som blir över och hela skivor runt mönstret för att göra en bas till tårtan.
  • Vik kanterna på plastfolien över bottnen och placera plattan på tårtan för att tynga ner den.
  • Du kan glasera och dekorera tårtan direkt eller låta den stå i kylen till nästa dag
  • Dekoration
  • Lägg salladsbladen på ett serveringsfat.
  • kaka Öppna kanterna på plastfolien och vik in den i mitten av salladen med hjälp av en tunn skärbräda.


  • Dekorera med t.ex. citronringar och vindruvor. © Eila Alho

Tips

  • Hasselnötter kan t.ex. ersättas med solrosfrön.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.