Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri Pizza Pie med skinka
Glutenfri pizzapaj med skinka
Publicerad på
Glutenfri pizzapaj med skinka
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
1
bakplåtTillagningstid
25
minuterIngredienser
- Botten
1 tlk mjölkkvarg
100 g riven ost
2 ägg
3 dl Virtasalmi Flingprodukt Glutenfri rå mjölgröt eller Light glutenfri mjölgröt
1 tsk bakpulver
- Fyllning
300 g skinkstrimlor
300 g riven ost
1 Paprika
1 lök
2 ägg
2 dl grädde
en skvätt olja för att avglacera
Beredning
- Botten
- Riv den rivna ost som behövs till botten och fyllning.
- mjölkkvargBlanda, riven ost och ägg.
- Tillsätt mjölblandningen tillsammans med bakpulvret. Blanda väl.
- Sprid ut degen på ett bakplåtspapper i ett jämnt lager.
- Grädda bottnen i fem minuter i 200 °C varm ugn.
- Fyllning
- Skala och hacka löken, tärna paprikan och hacka skinkan.
- Fräs lök och paprika i en stekpanna med en skvätt olja.
- Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och bred ut den över bottnen.
- Baka i en 200 °C varm ugn i 25-30 minuter.