Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri Pizza Pie med skinka
Glutenfri pizzapaj med skinka
Publicerad på
Glutenfri pizzapaj med skinka
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
1
bakplåtTillagningstid
25
minuterIngredienser
- Botten
1 tlk mjölkkvarg
100 g riven ost
2 ägg
3 dl Virtasalmi Flingprodukt Glutenfri rå mjölgröt eller Light glutenfri mjölgröt
1 tsk bakpulver
- Fyllning
300 g skinkstrimlor
300 g riven ost
1 Paprika
1 lök
2 ägg
2 dl grädde
en skvätt olja för att avglacera
Beredning
- Botten
- Riv den rivna ost som behövs till botten och fyllning.
- mjölkkvargBlanda, riven ost och ägg.
- Tillsätt mjölblandningen tillsammans med bakpulvret. Blanda väl.
- Sprid ut degen på ett bakplåtspapper i ett jämnt lager.
- Grädda bottnen i fem minuter i 200 °C varm ugn.
- Fyllning
- Skala och hacka löken, tärna paprikan och hacka skinkan.
- Fräs lök och paprika i en stekpanna med en skvätt olja.
- Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och bred ut den över bottnen.
- Baka i en 200 °C varm ugn i 25-30 minuter.
Kan man använda creme fraiche istället för den där ostmassan, eller ändrar det konsistensen på degen?
Hej Ani,
Du kan byta ut grädden mot creme fraiche, som är ett lite fetare alternativ. Du kan behöva justera mjölmängden lite eftersom produkterna har olika textur/beståndsdelar.