Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri skinkpaj
Glutenfri skinkpaj
Publicerad på
Glutenfri skinkpaj
Recept av Marika Kaila
Portioner
8
stTillagningstid
20
minuterJuicy Gluten Free Ham Pie är perfekt för att servera salt vid soffbordet. Den här läckra pajen är också perfekt till lunch med en sallad.
Ingredienser
125 g mjölkkvarg
120 g mjukt smör
2 tsk bakpulver
1,5 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
- Fyllning
2 dl grädde av tre lökar
2 ägg
3 msk majsmjöl eller potatismjöl
1 dl riven ost
2 tsk barbecuesås
0,5 tsk pepparblandning
1 rödlök
100 g Paprikapulver
100 g skinkstrimlor
20 g saltgurka
några körsbärstomater.
Beredning
- mjölkkvarg Gå till och kan.
- Tillsätt de blandade torra ingredienserna och grädda i en smord och mjölad pajform på 21 x 21 cm eller en rund form med lös botten på 20 cm i diameter.
- Fyllning
- Blanda grädde, ägg, kryddor och majsmjöl. Häll över basen. Strö över skinkskivor, rödlök, pickles och körsbärstomater. Baka i 200 C i ca 20 minuter.
- Låt svalna och strö över färsk persilja och körsbärstomater om du vill före servering.
Den glutenfria skinkpajen är klar att avnjutas. Marika Kaila |Upp till handlederna i deg
Detta är definitivt den bästa basen. Min gäst, som äter en hel del glutenfria produkter, var mycket positiv.
Jättebra! 🙂