Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri och vegansk pannkaka
Glutenfri och vegansk pannkaka
Publicerad på
Glutenfri och vegansk pannkaka
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
8
stTillagningstid
25
minuterGlutenfria och veganska pannkakor serveras bäst med glass! Prova det och älska det!
Ingredienser
2,5 msk glutenfri havredryck
100 g mjölkfritt margarin
1 dl socker
1 dl farinsocker
2,5 dl (175 gram) Virtasalmi's Grain Product Light Gluten Free Mjölpuré
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bakpulver
0,25 tsk salt
150 g chokladbitar
Beredning
- Förvärm ugnen till 200°C. Smörj en gjutjärnspanna.
- Blanda samman linfrömjöl och havredryck. Vispa ner det mjuka smöret och sockret. Rör ner "ägget" från linfröna. Blanda samman mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Blanda ner de torra ingredienserna i smör-sockerblandningen. Rör slutligen ner chokladchipsen.
- Bred ut degen på en plåt och grädda i mitten av ugnen (nedre delen) i ca 25 minuter eller tills kakan känns färdiggräddad. Kexet kommer också att sätta sig i pannan efter gräddningen och bli krispigt.
Servera den glutenfria och veganska pannkakan med glass eller vispad grädde. Tiina Strandberg |My Berry Forest