Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri och vegansk äpple-toscaki-kaka

Glutenfri och vegansk äpple-toscaki-kaka

Glutenfri och vegansk äpple-toscaki-kaka

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

12-15

bitar
Tillagningstid

40

minuter

Den här glutenfria och veganska äppeltoscottikakan är full av höstsmak tack vare lingon och äpplen! Perfekt att bjuda på vid fikabordet!

Ingredienser

Beredning

  • Förvärm ugnen till 200°C. Klä botten av en lös ugnsform (ca 22 cm) med bakplåtspapper. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt det smälta margarinet och havregrynen. Blanda degen till en jämn smet och häll den i den lösa formen. Fördela äppelskivorna och lingonen jämnt över pajbotten. Strö kanel på toppen.
  • kaka Grädda på nedre falsen i ugnen i 30-35 minuter eller tills den har stelnat i mitten.
  • Koka toscakuorrutan i en kastrull i några minuter.

    Skeda glasyren över den förbakade kakan och grädda i ytterligare 10 minuter, eller tills den glutenfria och veganska äppelkola-kakan är gyllenbrun. Tiina Strandberg |My Berry Forest 

4 Kommentarer

  1. Jag antar att det här receptet måste sakna ett ägg?! Man kan inte ha en tårta utan ägg, eller hur?

    1. Hej Päivi,
      kaka kakaDet här fungerar utmärkt utan ägg 🙂 Det är glutenfritt och veganskt, så det finns en anledning till att ägg utelämnas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.