Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri och vegansk äpple-toscaki-kaka
Glutenfri och vegansk äpple-toscaki-kaka
Publicerad på
Glutenfri och vegansk äpple-toscaki-kaka
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
12-15
bitarTillagningstid
40
minuterDen här glutenfria och veganska äppeltoscottikakan är full av höstsmak tack vare lingon och äpplen! Perfekt att bjuda på vid fikabordet!
Ingredienser
- Kaka
2 dl / 130 g Virtasalmen Viljatuote Ljus Glutenfri Mjölblandning
1,5 dl / 130 g socker
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk malen kardemumma
0,5 tsk salt
100 g smält mjölkfritt margarin
1 dl glutenfri havredryck
2 äpple / 200 g tunt skivat
1 dl / 50 g lingon (färska eller frysta)
0,5 tsk Kanel
- Toskansk korrugerad
60 g mjölkfritt margarin
0,75 dl socker
80 g mandelflingor
en nypa salt
Beredning
- Förvärm ugnen till 200°C. Klä botten av en lös ugnsform (ca 22 cm) med bakplåtspapper. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt det smälta margarinet och havregrynen. Blanda degen till en jämn smet och häll den i den lösa formen. Fördela äppelskivorna och lingonen jämnt över pajbotten. Strö kanel på toppen.
- kaka Grädda på nedre falsen i ugnen i 30-35 minuter eller tills den har stelnat i mitten.
- Koka toscakuorrutan i en kastrull i några minuter.
Skeda glasyren över den förbakade kakan och grädda i ytterligare 10 minuter, eller tills den glutenfria och veganska äppelkola-kakan är gyllenbrun. Tiina Strandberg |My Berry Forest
Jag antar att det här receptet måste sakna ett ägg?! Man kan inte ha en tårta utan ägg, eller hur?
Hej Päivi,
kaka kakaDet här fungerar utmärkt utan ägg 🙂 Det är glutenfritt och veganskt, så det finns en anledning till att ägg utelämnas!
Hehe, eller säljer du kolmjöl 😁 Jag skulle använda HIRSCH.
Ett skrivfel verkar ha försvunnit i ingredienslistan. Vi fixade det direkt. 🙂