Gluteeniton ja vegaaninen omena-toscakakku

Gluteeniton ja vegaaninen omena-toscakakku

Gluteeniton ja vegaaninen omena-toscakakku on täynnä syksyistä makua puolukoiden ja omenoiden ansiosta! Täydellinen kahvipöydän herkku!

AINEKSET

Kakku
2 dl / 130 g Virtasalmen Viljatuote Vaalea Gluteeniton Jauhoseos
1 dl / 65 g Virtasalmen Viljatuote Gluteeniton Hieno Hiisijauho
1,5 dl / 130 g sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl jauhettua kardemummaa
0,5 tl suolaa
100 g sulatettua maidotonta margariinia
1 dl gluteenitonta kaurajuomaa
2 omenaa / 200 g ohuesti siivutettuna
1 dl / 50 g puolukoita (tuoreita tai pakastepuolukoita)
0,5 tl kanelia

Toscakuorrute
60 g maidotonta margariinia
¾ dl sokeria
80 g mantelilastuja
1 tl Virtasalmen Viljatuote Vaalea Gluteeniton Jauhoseos
ripaus suolaa

VALMISTUS

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan (n.22 cm) pohja leivinpaperilla. Sekoita kuivat aineet. Lisää sulatettu margariini ja kaurajuoma. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada irtopohjavuokaan. Asettele omenasiivut ja puolukat tasaisesti piirakkapohjan päälle. Ripottele päälle kanelia.
Paista uunin alatasolla 30-35 minuuttia, tai kunnes kakku on keskeltä hyytynyt.

Keitä toscakuorrute kokoon kattilassa muutaman minuutin ajan. Lusikoi kuorrute esipaistetun kakun päälle ja paista vielä 10 minuuttia, tai kunnes kakku on kullanruskea.

Tiina Strandberg | My Berry Forest 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *