Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri hirsgröt

Glutenfri hirsgröt

Glutenfri hirsgröt

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

2

st
Tillagningstid

20

minuter

Glutenfri hirsgröt är som en kombination av gryn- och risgröt! Denna läckra gröt tillagas på spisen på bara 20 minuters sjudande!

Ingredienser

Beredning

  • Skölj grynet noggrant med varmt vatten.
  • Koka upp vattnet i en kastrull och tillsätt mannagryn. Rör om tills vattnet sugits upp av gryn och tillsätt mjölken.
  • Låt koka på medelvärme under omrörning i ca 20 minuter. Rör i salt och smör.

Tips

  • Vill du ha mer smak i din hirsgröt? Koka hirsstammarna i t.ex. kokosmjölk, alternativt tillsätt lite kryddor i soppvattnet. På så sätt kan du skapa olika smakkombinationer med samma enkla recept på glutenfri hirsgröt.
  • Hirslöken är också god som tillbehör eller i sallader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.