Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri hirsgröt
Glutenfri hirsgröt
Publicerad på
Glutenfri hirsgröt
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
2
stTillagningstid
20
minuterGlutenfri hirsgröt är som en kombination av gryn- och risgröt! Denna läckra gröt tillagas på spisen på bara 20 minuters sjudande!
Ingredienser
1 dl vatten
4 dl mjölk
0,5 tsk salt
1 msk vinst vid
Beredning
- Skölj grynet noggrant med varmt vatten.
- Koka upp vattnet i en kastrull och tillsätt mannagryn. Rör om tills vattnet sugits upp av gryn och tillsätt mjölken.
- Låt koka på medelvärme under omrörning i ca 20 minuter. Rör i salt och smör.
Tips
- Vill du ha mer smak i din hirsgröt? Koka hirsstammarna i t.ex. kokosmjölk, alternativt tillsätt lite kryddor i soppvattnet. På så sätt kan du skapa olika smakkombinationer med samma enkla recept på glutenfri hirsgröt.
- Hirslöken är också god som tillbehör eller i sallader.