Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri apelsinmoussetårta
Glutenfri apelsinmoussetårta
Publicerad på
Glutenfri apelsinmoussetårta
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
45
minuterGlutenfri apelsinmoussetårta är ett läckert inslag på kaffebordet. kaka De färska apelsinerna ger kakan dess saftighet och smak.
Ingredienser
- Sockrade apelsiner
2 apelsin
2 dl vatten
2 dl socker
- Deg
125 g smör
2 dl socker
2 ägg
3,5 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 apelsinjuice
1 apelsinskal
Beredning
- Skiva apelsinerna. Du kan använda apelsinerna med skalet kvar. Tillred sirapen genom att koka upp vatten och socker i en kastrull. När blandningen kokar upp, sänk värmen på spisen och tillsätt apelsinskivorna. Låt koka till en svag sjudning. Vänd på apelsinskivorna då och då.
- Förbered degen medan apelsinskivorna sockras. Riv skalet av apelsinen och gnid in det rivna skalet i sockret. Vispa ihop det rumstempererade smöret och sockret. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna. Blanda de torra ingredienserna i degen, växelvis med apelsinjuicen.
- Ta bort apelsinskivorna från värmen.
- Dra åt bakplåtspappret på botten av den lösa bakformen. Smörj in kanterna på formen. Lyft apelsinskivorna till botten av formen. Häll smeten i formen ovanpå apelsinskivorna. kaka Grädda i 175 grader varm ugn i ca 45-50 minuter eller tills kakan är färdiggräddad. Låt kakan svalna en stund innan du stjälper upp den.
En härlig glutenfri apelsinmoussetårta är redo att avnjutas! Ina Elevant |Glutenfri
Stämmer receptet på denna apelsinmarängtårta, jag vågar inte prova den förrän jag kollat om den verkligen innehåller 2 dl bakpulver.
Hej Ulla!
Tack för att du påpekar det. Mängden bakpulver ska naturligtvis vara 2 teskedar och inte en matsked. Vi har korrigerat till rätt mått i vårt recept. 🙂
Innehåller den citron- eller apelsinskal?
Hej Kati!
Tack för att du märkte det. Instruktionerna nämnde faktiskt citron istället för apelsin. Tanken är att man ska riva apelsinskalet. Vi korrigerade informationen i receptet också. 🙂