Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri apelsinmoussetårta

Glutenfri apelsinmoussetårta

Glutenfri apelsinmoussetårta

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
5.0 från 1 röst
Tillagningstid

45

minuter

Glutenfri apelsinmoussetårta är ett läckert inslag på kaffebordet. kaka De färska apelsinerna ger kakan dess saftighet och smak.

Ingredienser

Beredning

  • Skiva apelsinerna. Du kan använda apelsinerna med skalet kvar. Tillred sirapen genom att koka upp vatten och socker i en kastrull. När blandningen kokar upp, sänk värmen på spisen och tillsätt apelsinskivorna. Låt koka till en svag sjudning. Vänd på apelsinskivorna då och då.
  • Förbered degen medan apelsinskivorna sockras. Riv skalet av apelsinen och gnid in det rivna skalet i sockret. Vispa ihop det rumstempererade smöret och sockret. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna. Blanda de torra ingredienserna i degen, växelvis med apelsinjuicen.
  • Ta bort apelsinskivorna från värmen.
  • Dra åt bakplåtspappret på botten av den lösa bakformen. Smörj in kanterna på formen. Lyft apelsinskivorna till botten av formen. Häll smeten i formen ovanpå apelsinskivorna. kaka Grädda i 175 grader varm ugn i ca 45-50 minuter eller tills kakan är färdiggräddad. Låt kakan svalna en stund innan du stjälper upp den.


  • En härlig glutenfri apelsinmoussetårta är redo att avnjutas! Ina Elevant |Glutenfri

4 Kommentarer

  1. Stämmer receptet på denna apelsinmarängtårta, jag vågar inte prova den förrän jag kollat om den verkligen innehåller 2 dl bakpulver.

        1. Hej Kati!
          Tack för att du märkte det. Instruktionerna nämnde faktiskt citron istället för apelsin. Tanken är att man ska riva apelsinskalet. Vi korrigerade informationen i receptet också. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.