Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria blondiner
Glutenfria blondies
Publicerad på
Glutenfria blondies
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
15
minuterHärliga glutenfria blondies kommer att charma gourmeter - klibbiga på insidan och krispiga på toppen! Vegansk vit choklad och färska hallon kröner den klibbiga godbiten.
Mjölet som används är Gluten Free Oatmeal Blonde Blondies, som är perfekt för den här typen av bakning. Den kan göras till både tårta och brownie. Hallon och vit choklad kan strösslas på toppen eller blandas i smeten. NAM!
Ingredienser
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bakpulver
0,33 tsk salt
1,33 dl (kokos)socker eller annat mörkt socker (t.ex. farin)
2 tsk vaniljsocker
3 msk nötsmör (jordnötssmör smooth eller mandelsmör)
1,5 dl vegetabilisk dryck
frysningsvariationer
(vegansk) vit choklad
Beredning
- Förvärm ugnen till 175 grader.
- Blanda de torra ingredienserna med jordnötssmöret och grönsaksjuicen. Kombinera ingredienserna och blanda tills det är jämnt. Hacka lite vit choklad och hallon efter smak, eller så kan du bara strö dem över degen.
- Smörj en ugnsform i lämplig storlek och klipp ut en bit bakplåtspapper till botten. Skeda upp degen i formen och ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter. Testa med en sticka för att se om det finns någon rå deg kvar. Blondies ska vara saftiga inuti, så lite deg i smeten är inte så dumt.
- Låt blondien svalna helt innan du tar ut den ur formen. Skiva den avsvalnade blondien eller servera som en tårta.
Du kan också göra den dagen innan, eftersom glutenfria blondiner håller sig bra i kylen. Sanna Hiltunen |Healing Food