Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat blondiet
Gluteenittomat blondiet
Resepti julkaistu
Gluteenittomat blondiet
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Kypsennysaika
15
minuuttiaIhanat gluteenittomat blondiet hurmaavat herkuttelijat – sisältä tahmainen ja päältä rapea! Vegaaninen valkosuklaa ja raikkaat vadelmat kruunaavat tahmaisen herkun. Jauhoina käytetään Gluteenitonta Kaurajauhoseosta, joka sopii erinomaisesti tämän tyyppisiin leivonnaisiin.
Tästä voi tehdä sekä kakun että brownie-tyyliin paloja. Vadelmia ja valkosuklaata voi ripotella pinnalle tai sekoittaa taikinaan. NAM!
Ainekset
3 dl Virtasalmen viljatuotteen Gluteenitonta Kaurajauhoseosta
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl leivinjauhetta
0,33 tl suolaa
1,33 dl (kookos)sokeria tai muuta tummaa sokeria (esim.fariini)
2 tl vaniljasokeria
3 rkl pähkinävoita (maapähkinävoi smooth tai mantelivoita)
1,5 dl kasvijuomaa
pakastevadelmia
(vegaanista) valkosuklaata
Valmistus
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Sekoita kuivat ainekset keskenään ja pähkinävoi sekä kasvijuoma keskenään. Yhdistä ainekset ja sekoita tasaiseksi. Paloittele mukaan maun mukaan valkosuklaata ja vadelmia tai voit ripotella niitä vain taikinan pinnalle.
- Voitele sopivan kokoinen vuoka ja leikkaa pohjalle leivinpaperi. Lusikoi taikina vuokaan ja nosta uuniin n. 15-20 minuutiksi. Kokeile tikulla, jääkö siihen raakaa taikinaa. Blondien kuuluu olla kosteaa sisältä, joten pieni määrä taikinaa tikussa ei niin haittaa.
- Anna blondien jäähtyä täysin ennen kuin otat sen vuoasta. Paloittele jäähtynyt blondie tai tarjoa kakkuna. Voit myös tehdä sen edellisenä päivänä, sillä gluteenittomat blondiet säilyvät hyvin jääkaapissa.
Sanna Hiltunen | Parantava Ruoka