Gluteenittomat blondiet

Gluteenittomat blondiet

Ihanat gluteenittomat blondiet hurmaavat herkuttelijat – sisältä tahmainen ja päältä rapea! Vegaaninen valkosuklaa ja raikkaat vadelmat kruunaavat tahmaisen herkun. Jauhoina käytetään Gluteenitonta Kaurajauhoseosta, joka sopii erinomaisesti tämän tyyppisiin leivonnaisiin.

Tästä voi tehdä sekä kakun että brownie-tyyliin paloja. Vadelmia ja valkosuklaata voi ripotella pinnalle tai sekoittaa taikinaan. NAM!

AINEKSET

3 dl Virtasalmen viljatuotteen Gluteenitonta Kaurajauhoseosta
½ tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta
⅓ tl suolaa
1 ⅓ dl (kookos)sokeria tai muuta tummaa sokeria (esim.fariini)
2 tl vaniljasokeria
3 rkl pähkinävoita (maapähkinävoi smooth tai mantelivoita)
1 ½ dl kasvijuomaa
pakastevadelmia
(vegaanista) valkosuklaata

VALMISTUS

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Sekoita kuivat ainekset keskenään ja pähkinävoi sekä kasvijuoma keskenään. Yhdistä ainekset ja sekoita tasaiseksi. Paloittele mukaan maun mukaan valkosuklaata ja vadelmia tai voit ripotella niitä vain taikinan pinnalle.

Voitele sopivan kokoinen vuoka ja leikkaa pohjalle leivinpaperi. Lusikoi taikina vuokaan ja nosta uuniin n. 15-20 minuutiksi. Kokeile tikulla, jääkö siihen raakaa taikinaa. Blondien kuuluu olla kosteaa sisältä, joten pieni määrä taikinaa tikussa ei niin haittaa.

Anna blondien jäähtyä täysin ennen kuin otat sen vuoasta. Paloittele jäähtynyt blondie tai tarjoa kakkuna. Voit myös tehdä sen edellisenä päivänä, sillä gluteenittomat blondiet säilyvät hyvin jääkaapissa.

Sanna Hiltunen | Parantava Ruoka

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.