Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton appelsiinikeikauskakku
Gluteeniton appelsiinikeikauskakku
Resepti julkaistu
Gluteeniton appelsiinikeikauskakku
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Kypsennysaika
45
minuuttiaGluteeniton appelsiinikeikauskakku on herkullinen lisä kahvipöytään. Mehevyytensä ja makunsa kakku saa raikkaista appelsiineista.
Ainekset
- Sokeroidut appelsiinit
2 appelsiinia
2 dl vettä
2 dl sokeria
- Taikina
125 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
3,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
2 tl leivinjauhe
2 tl vaniljasokeri
1 appelsiinin mehu
1 appelsiinin kuori
Valmistus
- Paloittele appelsiinit siivuiksi. Voit käyttää appelsiinit kuorineen. Valmista siirappi keittämällä vesi ja sokeri kattilassa. Kun seos kiehuu, laske hellan lämpötilaa ja laita appelsiinisiivut joukkoon. Anna kiehua hiljalleen. Kääntele välillä appelsiinisiivuja.
- Kun appelsiinisiivut ovat sokeroitumassa, valmista taikina. Raasta appelsiinin kuori ja hiero raastettu kuori sokerin joukkoon. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen. Yhdistä kuivat ainekset. Sekoita kuivat aineet taikinan joukkoon vuorotellen appelsiinin mehun kanssa.
- Nosta appelsiinisiivut pois hellalta.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Voitele vuoan reunat. Nostele appelsiinisiivut vuoan pohjalle. Kaada taikina vuokaan appelsiinisiivujen päälle. Paista 175 C uunissa noin 45-50 min tai kunnes kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.
- Mehevä gluteeniton appelsiinikeikauskakku on valmis nautittavaksi!
Ina Elevant | Gluteenitonta
Onko tämän appelsiini keikauskakun ohje oikein, en uskalla kokeilla ennenkuin tarkistan, että tuleeko tähän oikeasti 2 DL leivinjauhetta.
Hei Ulla!
Kiitos kun huomasit asian. Leivinjauheen määrä pitäisi totta kai olla 2 teelusikkaa eikä suinkaan desilitraa. Korjasimme oikean mitan reseptiimme. 🙂
Tuleeko tähän sitruunan vai appelsiinikuori?
Hei Kati!
Kiitos kun huomasit. Ohjeessa tosiaan oli mainuttu sitruuna appelsiinin sijaan. Tarkoitus on raastaa appelsiinin kuori. Korjasimme tiedon myös ohjeeseen. 🙂