Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton omenakakku
Gluteeniton omenakakku
Resepti julkaistu
Gluteeniton omenakakku
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
25
kplKypsennysaika
1
tuntiGluteeniton omenakakku on herkullinen tarjoiltava kahvipöytään ja tuo mukavasti vaihtelua joulun tarjoiluihin. Voit käyttää kakkuun pullajauhoseosta tai vaaleaa jauhoseosta makusi mukaan.
Ainekset
3 kananmunaa
2 dl sokeria (vähennä sokerin määrää, jos omenasose on sokeroitu)
150 g voita tai margariinia
3 dl maitoa
2 dl omenasosetta
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta tai Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
Valmistus
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää maito, sulatettu voi ja omenasose.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti sekoittaen taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175C uunissa n. 1h.
- Anna jäähtyä ennen kumoamista.
- Gluteeniton omenakakku on valmis nautittavaksi!
Ina Elevant | Gluteenitonta
Maku oli hyvä siltä osin mikä oli kypsää. Uunissa 1,5 h ja silti ihan raaka sisältä. Oliko 3 dl maitoa ihan oikea määrä? Taikina oli aika vetelää.
Moikka,
Syitä vetelään taikinaan voi olla monia, esimerkiksi juoksevampi omenasose tai liian vähän vatkattu sokeri-munavaahto. Me otamme tämän reseptin kuitenkin uudestaan testiin, jotta voimme olla varmoja, että ainesosat ovat reseptissä oikein!