Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri apelsinmoussetårta

Glutenfri apelsinmoussetårta

Glutenfri apelsinmoussetårta

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Tillagningstid

45

Protokoll

Glutenfri apelsinmoussetårta är ett härligt inslag på kaffebordet. De färska apelsinerna ger kakan dess saftighet och smak.

Ingredienser

Beredning

 • Skär apelsinerna i skivor. Du kan använda apelsinerna med skal. Förbered sirapen genom att koka upp vatten och socker i en kastrull. När blandningen kokar upp, sänk värmen på spisen och tillsätt apelsinskivorna. Låt sjuda försiktigt. Vänd på apelsinskivorna då och då.
 • Förbered degen medan apelsinskivorna sockras. Riv skalet av apelsinen och gnid in det rivna skalet i sockret. Vispa samman rumstempererat smör och socker. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna. Blanda de torra ingredienserna i degen omväxlande med apelsinjuicen.
 • Ta bort apelsinskivorna från värmen.
 • Dra åt bakplåtspappret på botten av den lösa bakformen. Smörj in kanterna på formen. Lyft upp apelsinskivorna till botten av formen. Häll smeten i ugnsformen ovanpå apelsinskivorna. Grädda i 175 C varm ugn i ca 45-50 min eller tills kakan är klar. Låt kakan svalna en stund innan den stjälps upp.
 • En ljuvlig glutenfri apelsinmoussetårta är redo att avnjutas!

  Ina Elevant | Glutenfri

4 Kommentarer

 1. Är receptet på denna apelsinmarängtårta korrekt, jag är rädd för att prova den tills jag kontrollerar om den faktiskt innehåller 2 DL bakpulver.

    1. Hej Kati!
     Tack för att du uppmärksammade det. I instruktionerna stod det faktiskt citron istället för apelsin. Tanken är att man ska riva apelsinskalet. Vi korrigerade informationen i receptet också. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.