Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri amerikansk äppelpaj

Glutenfri amerikansk äppelpaj

Glutenfri amerikansk äppelpaj

Recept av Jamiela Ruotsalainen
0.0 från 0 röster
Portioner

12

st
Tillagningstid

30

minuter

Ingredienser

Beredning

  • Botten
  • Smörj en pajform (24 cm i diameter) lätt.
  • Vispa margarin och socker fluffigt.
  • Tillsätt ägget och blanda till en jämn smet.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna och lägg i degen.
  • Blanda till en smidig deg.
  • Ta isär 1/3 av degen.
  • Klicka ut resten av degen på pajformens botten och sidor.
  • Fyllning
  • Skala eller tvätta äpplena och skär dem i små tärningar.
  • Lägg alla ingredienser till fyllningen i en kastrull och koka i ca 10 minuter.
  • Häll fyllningen över bottnen.
  • Kavla ut en tredjedel av degen på ett bakplåtspapper till en rundel lika stor som en långpanna och lyft ut den ur papperet för att göra ett lock till pajen.
  • Tryck fast omslaget mot kanterna.
  • Använd en gaffel för att sticka hål i ytan eller skära ut mönster.
  • Du kan också skära ut mönster från degresterna för att göra dekorationer.
  • Pensla ytan med ägg.
  • Baka i ugnen på 200°C i ca 30-35 minuter tills ytan är gyllenbrun.
  • Äppelpaj är utsökt i sig, men serverad med en varm äppelpaj, vaniljglass eller vispad vaniljsås blir den toppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.