Gluteeniton Amerikkalainen Omenapiirakka

AINEKSET

POHJA
150 g voita
1 dl hienoa sokeria
1 kananmuna
4,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

TÄYTE
1 l omenakuutioita
1 dl vettä
1 dl fariinisokeria
2 tl kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa

VOITELUUN
1 kananmuna

VALMISTUS

POHJA
Voitele piirakkavuoka (halk. 24 cm) kevyesti.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Ota taikinasta erilleen 1/3 osa.
Taputtele loput taikinasta piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

TÄYTE
Kuori tai pese omenat ja paloittele ne pieniksi kuutioiksi.
Laita kaikki täytteen ainekset kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia.
Kaada täyte pohjan päälle.
Kauli erilleen otettu kolmannes taikinasta leivinpaperin päällä vuoan kokoiseksi pyöreäksi ja nosta se paperin avulla kanneksi piirakan päälle.
Painele kansi kiinni reunoihin.
Pistele haarukalla reikiä pintaan tai leikkaa kuvioita siihen.
Taikinan jämistä voi myös leikellä kuvioita koristeiksi.
Voitele pinta kananmunalla.
Paista uunissa 200 asteessa noin 30-35 minuuttia kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
Omenapiirakka maistuu sinälläänkin, mutta lämpimän omenapiiraan kanssa tarjottu vaniljajäätelö tai vaahdotettu vaniljakastike kruunaa herkun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *