Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Suklaiset Uunidonitsit
Gluteenittomat Suklaiset Uunidonitsit
Resepti julkaistu
Gluteenittomat Suklaiset Uunidonitsit
Reseptin kirjoittaja Jamiela Ruotsalainen
Kypsennysaika
7
minuuttiaAinekset
- Taikina
0,5 dl öljyä
2 dl vissyä
50 g suklaata
1 kananmuna
1 dl hienoa sokeria
0,5 tl suolaa
2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
- Täyte
100 g suklaata
Nonparelleja tai muita koristeita
Valmistus
- Pohja
- Pilko suklaa veitsellä pieneksi silpuksi.
- Sekoita öljy, vissy, kananmuna ja sokeri kulhossa.
- Sekoita kuivat aineet keskenään sekä suklaarouhe ja lisää taikinaan.
- Sekoita taikina sekaisin.
- Lusikoi taikina pursotuspussiin tai pakastepussiin, josta leikkaat kulman auki.
- Voitele donitsipelti.
- Pursota taikinaa donitsipellin koloihin noin puoliväliin asti.
- Paista uunissa 200 asteessa noin 7 minuuttia.
- Pinta saa jäädä vaaleaksi.
- Täyte
- Sulata kuorrutusta varten suklaa pursotus- tai pakastuspussissa mikrossa tai vesihauteessa.
- Leikkaa pieni aukko kulmaan ja purstota donitsien päälle ja koristele halutessasi nonparelleilla.
- Nonparelleissa pitää muistaa, että lähestulkoon kaikki niistä taitavat sisältää puhdistettua vehnätärkkelystä, joka ei sovi kaikille gluteenittomille.