AINEKSET
TAIKINA
0,5 dl öljyä
2 dl vissyä
50 g suklaata
1 kananmuna
1 dl hienoa sokeria
0,5 tl suolaa
2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
TÄYTE
100 g suklaata
Nonparelleja tai muita koristeita
VALMISTUS
POHJA
Pilko suklaa veitsellä pieneksi silpuksi.
Sekoita öljy, vissy, kananmuna ja sokeri kulhossa.
Sekoita kuivat aineet keskenään sekä suklaarouhe ja lisää taikinaan.
Sekoita taikina sekaisin.
Lusikoi taikina pursotuspussiin tai pakastepussiin, josta leikkaat kulman auki.
Voitele donitsipelti.
Pursota taikinaa donitsipellin koloihin noin puoliväliin asti.
Paista uunissa 200 asteessa noin 7 minuuttia.
Pinta saa jäädä vaaleaksi.
TÄYTE
Sulata kuorrutusta varten suklaa pursotus- tai pakastuspussissa mikrossa tai vesihauteessa.
Leikkaa pieni aukko kulmaan ja purstota donitsien päälle ja koristele halutessasi nonparelleilla.
Nonparelleissa pitää muistaa, että lähestulkoon kaikki niistä taitavat sisältää puhdistettua vehnätärkkelystä, joka ei sovi kaikille gluteenittomille.