Gluteenittomat Uunilihapiirakat

n. 15kpl

AINEKSET

TÄYTE
1 ½ dl  puuroriisiä (esim. risella riisiä)
1 1/2 l  vettä
1 tl  suolaa
1 isohko sipuli tai kaksi pientä sipulia hienonnettuna
1  lihaliemikuutio
500 g  naudan jauhelihaa
suolaa maun mukaan
valkopippuria, mustapipuuria tai pippurisekoitusta maun mukaan
gluteenitonta soijakastiketta maun mukaan

TAIKINA
1/2 l kädenlämpöistä maitoa, riisimaitoa tai vettä (37 asteista)
50 g tuoretta hiivaa
2 tl suolaa
7 dl  Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
2 rkl voisulaa, margariinsulaa tai öljyä

VOITELUUN
noin. 30 g voita tai maidotonta sinistä keijua sulatettuna

VALMISTUS

TÄYTE
Huuhdo riisit lävikön läpi juoksevalla vedellä niin pitkään kunnes vesi on kirkasta.
Keitä riisit suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi noin. 40 minuuttia.
Kypsennä jauheliha ja hienonnettu sipuli pannulla.
Lisää kuumaan jauheliha-sipuli seokseen lihaliemikuutio ja sekoittele seosta niin että se sulaa sinne hyvin.
Kaada kypsät riisit lävikön läpi ja laita ne takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon jauheliha-sipuli seos, hienonnettua valkopippuria, mustapippuria tai pippurisekoitusta maun mukaan, soijakastiketta ja tarvittaessa suolaa.
Maista välillä seosta ja tee seoksesta täyteläisen makuista.

TAIKINA
Lisää lämmitettyyn maitoon hiiva, suola ja sekoita hyvin.
Sekoita puolet jauhoista pikkuhiljaa koko ajan taikinaa sekoittaen niin ettei tule paakkuja.
Lisää rasva, loput jauhoista ja alusta taikina lopuksi joko sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella noin. 3 min.
Leivo taikinasta tanko jauhotetulla leivinalustalla ja jaa se viitentoista yhtä suuren palaan.
Pyörittele palat taikinapalloiksi.
Kauli taikinapallot soikeiksi kakkaroiksi.
Kostuta kakkaroiden reunat vedellä ja laita noin 2 rkl täytettä toiselle puolella kakkaraa jonka jälkeen taita kakkarat kahtia ja ummista reunat hyvin joko sormella painellen tai taikinapyörän reunalla.
Kohota hyvin lämpimässä ja vedottomassa paikassa leivinliinalla peitettynä noin. 30 minuuttia.
Pistele kohonneet lihapiirakat haarukalla ja kypsennä uunin keskitasolla 220 asteessa 20 minuuttia.
Voitele kypsät lihapiirakat voisulalla ja anna niiden pehmetä leivinpaperin ja pyyhkeen alla.
Täytä haluammallasi täytteillä.

Sopivat oikein hyvin myös pakastettaviksi.

BLOGI Helkan Keittiössä

Tulosta

7 kommentti

  • Tein ohjeen mukaan ja taikinaa ei voinut leipoa, oli aivan velliä. Lisäsin reilusti jauhoja, ennenkuin pystyi leipomaan

  • Kokeilin kahdesti ja onnistui vallan mainiosti. Tein toisilla täytteillä, mutta taikina toimi yhtä lailla.

    • Hei Sami,
      Mahtava kuulla! Täytteet onkin helppo vaihtaa mieleisekseen.

  • Hei, mieheni on näihin hulluna, joten leivoin taas. Jauhot oli vähän vähissä, mutta käytin Virtasalmen pullajauhoseosta ja kaurajauhoseosta 50/50. Taikinasta tuli todella hyvä ja sitä oli helppo leipoa. Hyvin kohoavat, kohta uuniin. Mies vieressä huuliaan jo nuoleskelee. Pitäisi ottaa piiraat huomenna retkelle mukaan, vaan saa nähdä, montako on aamulla jäljellä… suosittelen ohjetta! Keliakian takia tämä ohje meni heti jatkoon 😋, gluteenittomanakin siis onnistuu!

    • Hei Tarja,
      Kiitos mukavasta kommentista! Mahtava kuulla, että tämä resepti on päässyt teidän taloudessa noin suureen suosioon 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *