Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria ugnsbakade köttpajer

Glutenfria pajer i ugn

Glutenfria pajer i ugn

Recept av Helka Tukiainen
0.0 från 0 röster
Portioner

n. 15

st
Tillagningstid

20

minuter

Glöm att steka i olja, dessa glutenfria ugnspajer är enkla att göra i ugnen, som namnet antyder. Degen räcker till ca 15 köttpajer.

Ingredienser

Beredning

  • Fyllning
  • Skölj riset genom en sil med rinnande vatten tills vattnet är klart.
  • Koka riset i saltat vatten tills det är mjukt, ca. 40 minuter.
  • Stek köttfärsen och den hackade löken i en stekpanna.
  • Lägg köttbitarna i den varma köttfärs- och lökblandningen och rör om så att de blandas väl.
  • Häll det kokta riset genom en sil och lägg tillbaka det i pannan och blanda i köttfärs- och lökblandningen, hackad vitpeppar, svartpeppar eller pepparmix efter smak, sojasås och salt om det behövs.
  • Smaka av blandningen då och då för att ge den en fyllig smak.
  • Deg
  • Tillsätt jäst och salt i den uppvärmda mjölken och blanda väl.
  • Blanda långsamt i hälften av mjölet och rör om hela tiden så att det inte blir några klumpar.
  • Tillsätt slutligen fettet och resten av mjölet och börja arbeta degen antingen med degkrokarna på en elvisp eller med en elvisp. 3 min.
  • Forma degen på ett mjölat bakplåtspapper till en stång och dela den i femton lika stora bitar.
  • Rulla bitarna till degbollar.
  • Rulla degbollarna till ovala kakor.
  • msk Fukta kanterna på kakorna med vatten och lägg ca 2 klick fyllning på ena sidan av kakan, vik sedan kakorna på mitten och försegla kanterna väl, antingen med fingret eller kanten på en kavel.
  • Låt jäsa på en mycket varm och dragfri plats, täckt med bakplåtspapper, i ca. 30 minuter.
  • Stick de färdiggräddade köttpajerna med en gaffel och grädda i ugnen på 220°C i 20 minuter.
  • Pensla de kokta köttpajerna med smör och låt dem mjukna under bakplåtspapper och handduk.


  • Fyll med valfri topping.BLOGG i Helkans kök

Tips

  • Glutenfria ugnspajer är också mycket lämpliga för frysning.

9 Kommentarer

  1. Jag gjorde det enligt instruktionerna och degen kunde inte bakas, den var bara grumlig. Jag tillsatte mycket mjöl innan jag kunde baka det.

      1. Detta är inte mitt eget recept utan kopierat från spannmålsproduktens webbplats.

  2. Jag provade den två gånger och den fungerade som en charm. Jag gjorde med olika fyllningar, men degen fungerade lika bra.

    1. Hej Sami,
      Vad roligt att höra! Det är lätt att ändra fyllningarna efter eget tycke och smak.

  3. Hej, min man är galen i dessa, så jag bakade igen. Jag hade lite ont om mjöl, men jag använde Virtasalmi bullmjölsmix och havremjölsmix 50/50. Degen blev riktigt bra och var lätt att baka. Bra jäsning, snart i ugnen. Mannen bredvid mig slickar sig redan om munnen. Ska ta med pajerna på en campingresa imorgon, men får se hur många jag har kvar imorgon bitti... rekommenderar receptet varmt! På grund av celiaki gick detta recept direkt till nästa steg 😋, så glutenfritt är också möjligt!

    1. Hej Tarja,
      Tack för din fina kommentar! Kul att höra att detta recept har blivit så populärt i ditt hushåll 🙂 Kul att höra det!

  4. Hej var kan du köpa dessa Virtanen spannmålsprodukter utan t.ex. mjöl
    Kan du baka dem i ugnen med samma instruktioner, frågar tummen i mitten av handflatan?

    1. Hallå där,
      Spannmålsmjöl finns i S-gruppens butiker och i K-butiker. I S-gruppens butiker kan urvalet variera, t.ex. den lätta mjölmixen är ganska allmänt tillgänglig. Våra produkter finns tillgängliga på Keskos listor och återförsäljare eller avdelningschefer kan beställa produkter till butikshyllorna om de vill. Vi har också en webbutik där alla våra konsumentprodukter finns.
      Bara för att förtydliga, vilka instruktioner menade du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.