Hemsidan " Glutenfri Psyllium " Glutenfria vattenkringlor

Glutenfria vattenkringlor

Glutenfria vattenkringlor

Recept av Helka Tukiainen
0.0 från 0 röster
Portioner

6

st
Tillagningstid

10

minuter

Glutenfria vattenkringlor är perfekta för kringelälskare och att avnjuta till kaffet. Virtasalmi Cereal Products lätta, glutenfria mjölmix används till kringlorna. Degen räcker till 6 kringlor.

Ingredienser

Beredning

  • Lös upp jästen i ljummet vatten.
  • Rör ner psyllium och låt svälla i 10 minuter.
  • Blanda salt, socker och smör i degen.
  • Tillsätt mjölet gradvis och blanda allt eftersom, först med en visp och sedan med en elvisp eller i en mixerskål.
  • Knåda degen i 2 min.
  • Stjälp upp degen på en mjölad plåt och baka ut den till en klump.
  • Dela den i sex lika stora bitar.
  • Rulla bollarna i mjölade handflator till matskedar/platta bullar och gör ett hål i mitten med fingrarna.
  • Gör hålet större så att det inte svämmar över vid jäsningen/bakningen och jäs i rumstemperatur eller över hett vatten under bakplåtspapper i ca 20 min.
  • När kringlorna har fördubblats i storlek, koka upp det saltade vattnet och använd en hålslev för att lyfta ner kringlorna 3 i taget i vattnet för att koka.
  • Koka kringlorna i saltat vatten i ca 10-20 sekunder.
  • Lyft upp de kokta bagels på ett bakplåtspapper med en sked och grädda i 250 grader i ca 10-15 minuter.


  • Glutenfria vattenkringlor är som bäst när de är färska och lätt kylda. Helka Tukiainen |Helkas köksblogg

2 Kommentarer

  1. Jag gjorde en bunpulverblandning och använde ungefär en och en halv påse torrjäst och det blev jättebra👍.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.