Gluteenittomat Vesirinkelit

Gluteenittomat Vesirinkelit

6 kpl
Rinkelien ystäville ja kahvi kanssa nautittavaksi. Rinkeleihin käytetty Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta.

AINEKSET

2 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
25 g tuoretta hiivaa
1 tl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Psylliumia
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 rkl voisulaa
3 1/2-4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta

KEITTÄMISEEN
1 l vettä
1 tl suolaa

VALMISTUS

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Sekoita joukkoon psylliumia ja anna turvota 10 minuuttia.
Sekoita taikinaan suola, sokeri ja voisula.
Lisää jauhoja vähitellen ja samalla sekoittaen, ensin vispilällä ja lopuksi sähkövatkaimella tai- kinakoukuilla.
Vaivaa taikinaa 2 min.
Kumoa taikina jauhotetulle leivonalustalle ja leivo siitä pötkö.
Jaa se kuuteen samankokoiseen palaan.
Pyörittele palloista jauhotetuissa kämmenissä pöyreitä/sileitä pullia ja tee sormilla reikä keskelle.
Levitä reikää suuremmaksi, ettei se kasva kohotessa/keittäessä umpeen ja kohota huoneenlämmössä tai kuuman vesihöyryn päällä leivinliinan alla n. 20min.
Kun rinkelit ovat kohonneet kaksinkertaiseksi kiehauta suolavesi ja nostele reikäkauhalla kohonneitä rinkeleitä 3 kpl kerrallaan veteen kiehumaan.
Keitä rinkeleitä suolavedessä n. 10-20 sekunttia.
Nostele keitetyt rinkelit reikäkauhalla pelille, leivinpaperin päälle ja paista 250 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *