Gluteeniton Hapanjuuri Tef-jauholla

Gluteeniton Hapanjuuri Tef-jauholla

Yksinkertainen hapanjuuri Virtasalmen Viljatuotteen gluteenittomasta tummasta tef-jauhosta.

AINEKSET

1 PÄIVÄ AAMU:
2 dl kädenlämpöistä vettä
1 1/2 Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Tef-jauhoa
2 PÄIVÄ AAMU:
1/2 dl kädenlämpöistä vettä
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Tef-jauhoa
3 PÄIVÄ AAMU:
1/2 dl kädenlämpöistä vettä
1/2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Tef-jauhoa
4 PÄIVÄ AAMU:
1/2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Tef-jauhoa

VALMISTUS

Neljännen päivän iltana juuri on valmis ja sitä voi nyt tehdä leipätaikinan.
Jos leipoo viikon sisällä niin taikina juuri säilyy jääkaapissa kannellisessa purkissa sen aikaa.
Juuri herättellään siten, että otetaan lasipurkki aamulla jääkaapista ja lisätään hieman kädenlämpöistä vettä ja jauhoja ja sekoitellaan pitkin päivää.
Leipätaikinajuuren juuri on jo illalla valmista.
Juuren voi myös pakastaa, kun ottaa 1-2 dl:n verran taikinaa esim. pakstusrasiaan seuraavaa leivontakertaa varten.

Tulosta

2 kommentti

  • Mistä tietää onko juuri mennyt liian happamaksi/kuollut/pilalla?
    Teff jauho on erilaista joten bakteerien “tuottamat kaasut” tuoksahtavat erilaiselta kuin gluteenipitoisilla viljoilla.
    – Kiitoksia!

    • Hei Nickolas!

      Kiitos viestistäsi. Valitettavasti juurileivonta ei ole meidän erikoisosaamista. Suosittelen tutustumaan Facebookin ryhmään nimeltä Gluteenittomat hapanjuurileipurit.

      Ystävällisin terveisin
      Riikka Kosonen
      Virtasalmen Viljatuote Oy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *