Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Hapankorput
Gluteenittomat Hapankorput
Resepti julkaistu
Gluteenittomat Hapankorput
Reseptin kirjoittaja Helka Tukiainen
Kypsennysaika
35
minuuttiaGluteenittomat hapankorput voi täyttää esim. tuorejuustolla ja kylmäsavulohella. Virtasalmen Viljatuotteen gluteeniton tef- jauho antaa ihanan värin leivälle.
Ainekset
- Illalla
3 dl teff-hapanjuurta
9 dl kädenlämpöistä vettä
1 l Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Teff-jauhoa
- Aamulla
2 dl kädenlämpöistä vettä
3 tl suolaa
4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Teff-jauhoa
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Karkeata Tattarijauhoa
Valmistus
- Lisää kädenlämpöinen vesi, suola taikinajuureen ja sekoita hyvin.
- Lisää vähitellen jauhoja koko ajan alustaen taikinaa joko yleiskoneella tai sähkövatkainten taikinakoukuilla noin 5 min.
- Anna taikinan turvota noin. 10 min.
- Ota taikinasta reilun ruokalusikan kokoisia taikina kasoja pellille ja taputtele ne jauhotetun ruokalusikan pohjalla tai jauhotetuin käsin pyöreiksi litteiksi leipäsiksi.
- Kohota lämpöisessä paikassa leivinliinan alla noin. 1 tunti.
- Pistele leipästen pinnat haarukalla ja paista 200 asteisessa uuninlämmössä 20-minuuttia.
- Anna leipästen jäähtyä leivinliinan alla ja halkaise ne sahaterä veitsellä kahtia.
- Ole varovainen kun halkaiset leipäsiä sillä ne ovat ohuita ettet leikkaa käsiäsi.
- Laita takaisin uunipellin päälle halkaistut puolet ylöspäin ja laita 150 asteiseen uuniin lämpöön kuivumaan noin 15-20 minuutiksi.
- Säilytä gluteenittomat hapankorput kuivassa paikassa esim. peltirasiassa tai lasipurkissa.
Helka Tukiainen | Helkan keittiössä -blogi
Nää on syntisen hyviä <3
Mutta kannattaa halkaista leivät saksilla, niin on pienempi vaara leikata käteensä.
Hei Heidi,
Kiitos kommentista! Saksilla leikkaaminen onkin hyvä vinkki 🙂
Superhyvä!! Kiitos reseptistä.
Voiko tattarijauhon korvata jollain muulla jauholla hapankorppujen makua olennaisesti muuttamatta?
Hei Riikka,
Kiitos kommentistasi ja kiva, että olet tykännyt! 🙂 Tattarijauhon voi korvata esim. kaurajauholla tai tummalla riisijauholla. Jokaisella jauholla on oma makunsa, joten jos jauhoja vaihtaa makukin muuttuu – joskus jopa parempaan. Jokainen jauho myös turpoaa nesteessä eri tavalla ja kokeilemalla selviää onko jauhojen vaihto suhteessa 1:1.