Hemsidan " Glutenfri Psyllium " Glutenfria karelska pajer med teffmjöl
Glutenfria karelska pajer med teffmjöl
Publicerad på
Glutenfria karelska pajer med teffmjöl
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
15
stTillagningstid
15
minuterGlutenfria karelska pajer får en utsökt mörk smak och en underbar färg med Virtasalmis mörka teffmjöl. Prova det och bli förälskad i det också.
Ingredienser
- Deg
2 dl kallt vatten
0,5 tsk salt
1,5 dl Glutenfritt bovetemjöl från Virtasalmi Cereal Products
1,5 dl Glutenfritt mörkt teffkornsmjöl från Virtasalmi Cereal Products
Fylld med kyld risgrynsgröt blandad med 1 rått ägg.
Den rätta mängden okokt ris för receptet är 2 dl.
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
FÖR ATT FODRA: smörad melass
FÖR BAKNING: bovetemjöl för kavling
Beredning
- Blanda salt och psyllium i vattnet.
- Låt psylliumet svälla en stund.
- Blanda samman mjölet.
- Rör ner mjölblandningen i små omgångar och rör om hela tiden.
- Rör om degen tills den lossnar från skålens kanter.
- Rulla degen till en stång på ett bakplåtspapper och dela den i ca 15 lika stora bitar.
- Kavla ut en bit deg i taget till en pajbotten, fyll och pressa.
- Grädda de glutenfria karelska pajerna i 250 grader i ca 15 minuter och pensla med smör efter gräddningen.
Tack för rådet! Jag gjorde mina första glutenfria karelska pajer någonsin med detta recept, och det blev jättebra! Min man sa att de nästan smakade som riktiga rågpajer. Jag använde teffmjöl för 75% av mjölet.
Hej Mari,
Tack för din kommentar! Kul att höra att pajerna blev så bra på första försöket 🙂 Tack!