Hemsidan " Glutenfri Psyllium " Glutenfria karelska pajer med teffmjöl

Glutenfria karelska pajer med teffmjöl

Glutenfria karelska pajer med teffmjöl

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

15

st
Tillagningstid

15

minuter

Glutenfria karelska pajer får en utsökt mörk smak och en underbar färg med Virtasalmis mörka teffmjöl. Prova det och bli förälskad i det också.

Ingredienser

Beredning

  • Blanda salt och psyllium i vattnet.
  • Låt psylliumet svälla en stund.
  • Blanda samman mjölet.
  • Rör ner mjölblandningen i små omgångar och rör om hela tiden.
  • Rör om degen tills den lossnar från skålens kanter.
  • Rulla degen till en stång på ett bakplåtspapper och dela den i ca 15 lika stora bitar.
  • Kavla ut en bit deg i taget till en pajbotten, fyll och pressa.
  • Grädda de glutenfria karelska pajerna i 250 grader i ca 15 minuter och pensla med smör efter gräddningen.

2 Kommentarer

  1. Tack för rådet! Jag gjorde mina första glutenfria karelska pajer någonsin med detta recept, och det blev jättebra! Min man sa att de nästan smakade som riktiga rågpajer. Jag använde teffmjöl för 75% av mjölet.

    1. Hej Mari,
      Tack för din kommentar! Kul att höra att pajerna blev så bra på första försöket 🙂 Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.