Glutenfri Psyllium, 100 g

(1 kundomdöme)

36 kr

Psyllium mals av skal från ratamonfrön och är en 100% naturlig produkt. Psyllium är ett utmärkt bakhjälpmedel. Genom att binda fukt ökar den degens saftighet och gör den lättare att hantera. Det är också en bra fiberkälla. Psylliumpulvret i spannmålsprodukten är mycket fint och därför rikligt.den psyllium vi använder är den finaste (100mesh) och renaste (99%). Detta innebär god blandbarhet med vätska och även riklighet.

Se recept som innehåller den här produkten →.

Glutenfri logotyp

FI-004-011

Artikel nr: 10-01-001 Kategori: Etikett: , ,

Glutenfri Psyllium mals från skalet av det indiska Plantago ovata-grobladfröet och är 100% naturligt.

Psyllium har samma egenskaper som gluten, vilket gör det till ett utmärkt hjälpämne för glutenfri bakning. Genom att binda fukt ökar saftigheten i degen och gör den lättare att hantera genom att skapa en deg som är mer sammanhängande. Eftersom psyllium är naturligt glutenfritt är det också en bra fiberkälla för personer med celiaki. Psyllium är lukt- och smaklöst, så det går inte att skilja från mjölmixer eller färdiga bakverk.

Den psyllium vi använder är den finaste (100mesh) och renaste (99%), vilket innebär god blandbarhet med vätskan och även god tillräcklighet.

Virtasalmis glutenfria psylliumpulver är mycket fint och räcker därför länge. Mjölblandningarna från Virtasalmen Viljatuote innehåller redan psyllium, så det finns inget behov av att blanda det i mjölet om inte instruktionerna kräver mer "seghet".

Produkten är fri från tillsatser och konserveringsmedel samt GMO-fri.

Du kan se en video om vårt psylliums dryghet här.

NÄRINGSINNEHÅLL100g
Energi776 kJ / 193 kcal
Fett,
varav mättat
0,2 g,
0 g
Kolhydrater,
varav sockerarter
2,5 g,
0 g
Kostfiber87,8 g
Protein1,4 g
Salt0,3 g

1 recension av Glutenfri Psyllium, 100 g

  1. Ritva Ropponen -

    Det är också en underbar produkt för vanlig bakning, när jag gör semlor hemma genom att blanda olika mjölsorter, havreflingor och kli. Ger semlorna en fluffighet när jag bara använder lite vetemjöl och då främst i form av jästbrödmjöl. Ersätter utmärkt gluten.

Gå till en recension

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.

Vikt0,12 kg
Tillverkare

Virtasalmen Viljatuote Oy

Glutenfritt varumärke

FI-004-011



Våra produkter är certifierade av AOECS-Association of European Coeliac Societies (AOECS-Association of European Coeliac Societies) som glutenfria. Du kan hitta en aktuell lista över produkter som har tilldelats den glutenfria märkningen på Coeliac Association. För att kvalificera sig för märkningen krävs en årlig revision av AOECS-standarden för glutenfria livsmedel (AOECS-standard för glutenfria livsmedel).


Viljatuote © 2024 Virtasalmen Oy | Glutenfritt mjöl & mjölblandningar