Glutenfri hirs innehåller allt du behöver
Hirs är en naturligt glutenfri växt, som i allmänhet passar många människor. I spannmålssortimentet kan du hitta hirs som gryn för att göra en god gröt eller gryta. Korn av hirs bearbetas så att saponinet på ytan avlägsnas innan kornen mals. Det är ändå en god idé att skölja grynet före tillagning.
Se nedan 2 resultat
Hirs är snällt mot miljön och din kropp
Hirs är ett naturligt glutenfritt sädesslag som har använts sedan urminnes tider. Den enkla hirsen är lätt att odla och behöver inte mycket vatten och näringsämnen för att växa. Den berikar också jorden under sin korta växtsäsong.
Näringsrik hirs är ett utmärkt tillskott till en balanserad och varierad glutenfri kost. Hirs innehåller t.ex. fosfor och järn. Dess proteiner är också rika på värdefulla aminosyror som metionin och cystein. Vår glutenfria Blueberry Muesli är en superfood för frukostbordet som innehåller hirskärnor.
Baka och laga mat med tillsatsfri, GMO-fri hirs
Klicka här för testade recept för att använda hirs i söta och salta bakverk!