Glutenfri hirs innehåller allt du behöver

Hirs är en naturligt glutenfri växt, som i allmänhet passar många människor. I spannmålssortimentet kan du hitta hirs som gryn för att göra en god gröt eller gryta. Korn av hirs bearbetas så att saponinet på ytan avlägsnas innan kornen mals. Det är ändå en god idé att skölja grynet före tillagning.

Om dig själv ett sökresultat

  • 30.4.-25
    Det ursprungliga priset var 3,10 euro.Det aktuella priset är 2,17 euro.

Hirs är snällt mot miljön och din kropp

Hirs är ett naturligt glutenfritt sädesslag som har använts sedan urminnes tider. Den enkla hirsen är lätt att odla och behöver inte mycket vatten och näringsämnen för att växa. Den berikar också jorden under sin korta växtsäsong.

Näringsrik hirs är ett utmärkt tillskott till en balanserad och varierad glutenfri kost. Hirs innehåller t.ex. fosfor och järn. Dess proteiner är också rika på värdefulla aminosyror som metionin och cystein. Vår Glutenfri Blåbärsmysli är en superfood för frukostbordet som innehåller hirskärnor.

Baka och laga mat med tillsatsfri, GMO-fri hirs

Klicka här för testade recept för att använda hirs i söta och salta bakverk!



Våra produkter är certifierade av AOECS-Association of European Coeliac Societies (AOECS-Association of European Coeliac Societies) som glutenfria. Du kan hitta en aktuell lista över produkter som har tilldelats den glutenfria märkningen på Coeliac Association. För att kvalificera sig för märkningen krävs en årlig revision av AOECS-standarden för glutenfria livsmedel (AOECS-standard för glutenfria livsmedel).


Viljatuote © 2024 Virtasalmen Oy | Glutenfritt mjöl & mjölblandningar

30.4.-25