Hemsidan " Glutenfria recept " Elektroniska receptböcker " Durra(FIN)
Durra(FIN)
Publicerad på
Fri frakt vid beställning på 49€ eller mer. Minsta beställning 22€ / 250kr
Vi publicerar recept som är utvecklade och testade av Virtasalmen Viljatuote, och blogginlägg.
Våra produkter är certifierade av AOECS-Association of European Coeliac Societies (AOECS-Association of European Coeliac Societies) som glutenfria. Du kan hitta en aktuell lista över produkter som har tilldelats den glutenfria märkningen på Coeliac Association. För att kvalificera sig för märkningen krävs en årlig revision av AOECS-standarden för glutenfria livsmedel (AOECS-standard för glutenfria livsmedel).
Inga produkter i varukorgen.
För att kunna ge dig den bästa upplevelsen använder vi och våra partners tekniker som cookies för att lagra och/eller få tillgång till information om dig. Genom att få tillgång till dessa tekniker kan vi och våra partners behandla personuppgifter som surfhistorik eller unika ID:n på denna webbplats och visa (icke) anpassade annonser.
Klicka nedan för att acceptera ovanstående eller för att göra ett mer detaljerat val. Dina val kommer endast att gälla för denna webbplats. Du kan ändra dina preferenser så snart som möjligt, inklusive kalibrera om din cookie, genom att använda inställningarna för cookiepolicyn eller genom att klicka på knappen "Hantera cookies" längre ner på skärmen.
Hej. Har ni recept på ett grövre juftigt matbröd?
Hej Stina,
kan du använda detta recept från https://www.virtasalmenviljatuote.fi/gluteenittomat-reseptit/suolaiset-leivonnaiset/gluteeniton-rouheinen-vuokaleipa-3/. eller det här
https://www.virtasalmenviljatuote.fi/gluteenittomat-reseptit/gluteeniton-rouheinen-vuokaleipa-2/
frallor över natten.
På kvällen satte jag degen i kylen för att svälla enligt anvisningarna.
På morgonen var degen en flytande lösning.
Jag tillsatte ca 2 dl mer mjöl för att göra den lite mer grötliknande.
Jag använde en sked för att lyfta upp degen på ett bakplåtspapper.
Bullarna visade sig vara kompakta kakor.
Vad var det som gick fel?
Hej, Tink,
Låter som om degstrukturen inte utvecklades ordentligt över natten. Degen som höjs över natten ska vara lös men inte flytande. Ibland absorberar mjöl olika mängder vätska och ofta kan mätning av mjöl med mått av ett mått vara lite felaktigt eftersom varje bagare mäter ett mått med måttet på sitt eget sätt. Det är en god idé att låta degen vila en stund så att psylliumet i mjölet sväller innan den ställs in i kylen. Om det behövs kan mer mjöl tillsättas. Ibland aktiveras jästen inte alltid som den ska.
Tillsats av mjöl på morgonen har gjort degen för kompakt. Jästen har redan tagit slut i kylskåpet och har inte hunnit höja den nya mjölmängden.
Det är värt att försöka igen genom att justera mjölmängden.