Durra(FIN)

4 Kommentarer

  1. frallor över natten.
    På kvällen satte jag degen i kylen för att svälla enligt anvisningarna.
    På morgonen var degen en flytande lösning.
    Jag tillsatte ca 2 dl mer mjöl för att göra den lite mer grötliknande.
    Jag använde en sked för att lyfta upp degen på ett bakplåtspapper.
    Bullarna visade sig vara kompakta kakor.
    Vad var det som gick fel?

    1. Hej, Tink,
      Låter som om degstrukturen inte utvecklades ordentligt över natten. Degen som höjs över natten ska vara lös men inte flytande. Ibland absorberar mjöl olika mängder vätska och ofta kan mätning av mjöl med mått av ett mått vara lite felaktigt eftersom varje bagare mäter ett mått med måttet på sitt eget sätt. Det är en god idé att låta degen vila en stund så att psylliumet i mjölet sväller innan den ställs in i kylen. Om det behövs kan mer mjöl tillsättas. Ibland aktiveras jästen inte alltid som den ska.
      Tillsats av mjöl på morgonen har gjort degen för kompakt. Jästen har redan tagit slut i kylskåpet och har inte hunnit höja den nya mjölmängden.
      Det är värt att försöka igen genom att justera mjölmängden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.