Hemsidan " Glutenfria recept " Salta bakverk " Glutenfri smulig smördeg
Glutenfritt knaprigt bröd
Publicerad på
Glutenfritt knaprigt bröd
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
1
BrödTillagningstid
45
minuterDet glutenfria skorpiga brödet görs genom att blanda ingredienserna och grädda. Doften av varmt bröd kommer att charma alla!
Ingredienser
5 dl vatten
25 g färsk jäst
6 dl Virtasalmi's Spannmålsprodukt Crispy Glutenfri mjölblandning
1 tsk salt
3 msk sirap
Beredning
- Rör ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt salt och sirap.
- Blanda 5½ dl mjölblandning i degen.
- Stjälp upp degen på bordet och börja med att blanda ner resten av mjölblandningen i degbrunnen.
- Häll upp degen i en smord brödform och låt jäsa i 60 minuter.
- Baka i 210 grader i 45 minuter.
- Glutenfria skorpor är som bäst när de är färska.
Tips
- Är brödet redan ett par dagar gammalt? Prova att rosta brödet i t.ex. en brödrost för att ge det en ny smak. Du kan också använda brödet till att göra t.ex. bruschetta.
Jag ber om instruktioner om hur man gör surrot. Jag kommer att lära mig och börja beställa mjöl från dig.
Hej Eeva!
Tack för ditt meddelande. Du kan hitta ett recept för att göra surdegsbröd här https://www.virtasalmenviljatuote.fi/gluteenittomat-reseptit/gluteeniton-hapanleipa-tef-jauholla/ men jag rekommenderar också att du kollar in Facebook-gruppen som heter Gluten Free Sourdough Breadmakers.
Med vänlig hälsning
Virtasalmi Viljatuote
Har ni inte morotsmjölblandning nuförtiden?
Hej Ira!
Morotsmjölblandningen är vår nya produkt, som är precis på väg att lanseras i sommar 🙂 .
Kan detta recept anpassas till rullar? Ska jag bara lägga till mjöl.....?
Hej Carina,
Vi har inte testat det själva, men varför inte! Tillsätt mjöl lite i taget eftersom degen ska vara ganska lös. På så sätt undviker du torra och täta rullar!
Kan nässelgrötmixen användas till mer än bara frallor?
Hej Marja-Liisi!
Nässelmjölsblandningen kan också användas till annan bakning. Du kan till exempel kombinera den med Light Flour Mix och baka frallor.
Hallå där!
Det skorpiga brödet kom precis ut ur ugnen. Jag lade till några solrosfrön i degen och det blev jättebra. Tack för de fina recepten, som jag testar här lite i taget. Den stora leveransen av mjöl kom igår och nu är det skönt att baka. 🙂
Kan du berätta varför en knaprig limpa bröd blir fuktig i ugnen. Vad gör jag fel. Jag försöker göra det enligt instruktionerna. Jag använder en allsidig maskin för att göra degen. Hur är det med ugnen? Jag har använt en konvektionsugn.mjölet är en morot och mjölblandning.
Hej Tuula,
Nästa gång kan du prova att blanda degen med till exempel en trägaffel. Rör om precis så mycket att degen blir smidig. Jag hoppas att det hjälper!
Kan morotsmjölspuré användas för att göra rullar? Och med vilket recept?
Hej Sari,
Absolut kan du göra det! Morotsmjölblandningen ger en underbar smak till bröd och semlor 🙂 Du kan använda det här receptet till exempel. Byt bara ut Grovmalen mjölblandning mot morotsmjölblandning, mängden förblir densamma.