Hemsidan " Glutenfria recept " Salta bakverk " Glutenfri smulig smördeg

Glutenfritt knaprigt bröd

Glutenfritt knaprigt bröd

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
3.3 från 3 röster
Portioner

1

Bröd
Tillagningstid

45

minuter

Det glutenfria skorpiga brödet görs genom att blanda ingredienserna och grädda. Doften av varmt bröd kommer att charma alla!

Ingredienser

Beredning

  • Rör ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt salt och sirap.
  • Blanda 5½ dl mjölblandning i degen.
  • Stjälp upp degen på bordet och börja med att blanda ner resten av mjölblandningen i degbrunnen.
  • Häll upp degen i en smord brödform och låt jäsa i 60 minuter.
  • Baka i 210 grader i 45 minuter.
  • Glutenfria skorpor är som bäst när de är färska.

Tips

  • Är brödet redan ett par dagar gammalt? Prova att rosta brödet i t.ex. en brödrost för att ge det en ny smak. Du kan också använda brödet till att göra t.ex. bruschetta. 

13 Kommentarer

  1. Jag ber om instruktioner om hur man gör surrot. Jag kommer att lära mig och börja beställa mjöl från dig.

  2. Hallå där!
    Det skorpiga brödet kom precis ut ur ugnen. Jag lade till några solrosfrön i degen och det blev jättebra. Tack för de fina recepten, som jag testar här lite i taget. Den stora leveransen av mjöl kom igår och nu är det skönt att baka. 🙂

  3. Kan du berätta varför en knaprig limpa bröd blir fuktig i ugnen. Vad gör jag fel. Jag försöker göra det enligt instruktionerna. Jag använder en allsidig maskin för att göra degen. Hur är det med ugnen? Jag har använt en konvektionsugn.mjölet är en morot och mjölblandning.

  4. Kan morotsmjölspuré användas för att göra rullar? Och med vilket recept?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.