Första sidan » Glutenfria recept » Glutenfria Morotsgrytbröd

Glutenfritt morotsbröd

Glutenfritt morotsbröd

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

1

Bröd
Tillagningstid

50

minuter

Glutenfritt morotsbröd är definitivt värt den långa tillredningstiden. Gör brödet kvällen innan och grädda det på morgonen för en fräsch frukost.

Ingredienser

Beredning

  • Blanda torrjäst, psyllium, salt och rivna morötter i vattnet.
  • Tillsätt till sist mjölet.
  • Rör om ordentligt, men knåda inte.
  • Täck över skålen med plastfolie och låt degen jäsa i rumstemperatur i 12 timmar.
  • Forma snabbt degen till en boll och låt den jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk.
  • Sätt en panna med lock i en kall ugn och sätt ugnen på 225 grader och låt den värmas upp ordentligt.
  • Lägg bröddegen i den heta pannan och sätt på locket.
  • Grädda i 30 minuter, ta bort locket och fortsätt grädda i ytterligare 20 minuter.
  • Glutenfritt morotsbröd är bäst när det är färskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.