Startsida " Glutenfria recept " Glutenfritt morotsbröd
Glutenfritt morotsbröd
Recept publicerat
Glutenfritt morotsbröd
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
1
BrödTillagningstid
50
ProtokollGlutenfritt morotsbröd är definitivt värt den långa tillredningstiden. Gör brödet kvällen innan och grädda det på morgonen för en fräsch frukost.
Ingredienser
4 dl vatten (+42 C)
1 tsk torrjäst
1 tsk salt
2 dl (2 små) morötter rivna
4 dl Glutenfri havremjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
Beredning
- Blanda torrjäst, psyllium, salt och rivna morötter i vattnet.
- Tillsätt slutligen mjölet.
- Rör om ordentligt, men knåda inte.
- Täck över bunken med plastfolie och låt degen jäsa i rumstemperatur i 12 timmar.
- Forma snabbt degen till en boll och låt den jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk.
- Sätt en panna med lock i en kall ugn och sätt ugnen på 225 grader och låt den värmas upp ordentligt.
- Lägg bröddegen i den heta pannan och sätt på locket.
- Grädda i 30 minuter, ta av locket och fortsätt gräddningen i ytterligare 20 minuter.
- Glutenfritt morotsbröd är bäst när det är färskt.