Gluteeniton Porkkanapataleipä

Gluteeniton Porkkanapataleipä

AINEKSET

4 dl vettä (+42’c)
1 tl kuivahiivaa
2 tl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Psylliumia
1 tl suolaa
2 dl (2 pientä porkkanaa) raasteena
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Pieniä Kaurahiutaleitä
4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Kaurajauhoseosta

VALMISTUS

Sekoita veteen kuivahiiva, psyllium, suola ja porkkanaraaste.
Lisää lopuksi jauhot.
Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa.
Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä 12 tuntia.
Pyöräytä kohonnut taikina nopeasti palloksi ja anna kohota vielä 30 minuuttia liinan alla.
Laita pata kansineen kylmään uuniin ja laita uuni päälle 225-asteeseen ja anna lämmetä kunnolla.
Laita leipätaikina kuumaan pataan ja kansi päälle.
Paista 30 minuuttia, ota kansi pois ja jatka paistamista vielä 20 minuuttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *