Gluteeniton juustokakku valkosuklaavaahdolla

Gluteeniton juustokakku valkosuklaavaahdolla

Tämä gluteeniton vegaaninen juustokakku valkosuklaavaahdolla on ihanan mehevä ja sopii mainiosti kevään juhliin! (Gluteeniton, kananmunaton, maidoton)

Valmistusaika: 35 min + jäähtymisaika kylmässä n.1-2 tuntia tai yön yli.

6 pientä irtopohjavuokaa, halkaisija 10 cm tai yksi suurempi vuoka. Huom: jos teet kakun suureen kapeaan ja pitkään vuokaan (35 cm x 11 cm), suosittelen tuplaamaan sekä taikinan että täytteen ohjeen.

AINEKSET

Gluteeniton pohja

2 dl (130 g ) Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1/4 tl suolaa
3 rkl vaaleaa siirappia
0,75 dl (~60 g) huoneen lämpöistä neitsytkookosöljyä
lisäksi: öljyä vuokien voiteluun

Tuorejuustotäyte

200 g soijatuorejuustoa
0,75 dl makeuttamatonta soijajogurttia
4 rkl vaaleaa siirappia
1 rkl Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl limen mehua
puolikkaan limen raastettua kuorta
ripaus suolaa

Valkosuklaavaahto

n.2,5 dl vaahdotettua kasvipohjaista gluteenitonta “kerma”vaahtoa
40 g maidotonta valkosuklaata

Koristeluun

marjoja, limen raastettua kuorta, limen paloja

VALMISTUS

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Gluteeniton pohja

Sekoita jauhoseos ja suola.

Lisää siirappi ja kookosöljy ja sekoita taikina pehmeäksi helposti muotoiltavaksi massaksi.

Voitele piirakkavuokien pohja ja reunat ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Laita piirakkavuoat jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.

Tuorejuustotäyte

Sekoita täytteen ainekset vatkaimella.

Kaada täyte vuokiin ja paista 200 asteessa 20 minuuttia tai kunnes piiraan reunat ja täyte ovat saaneet väriä. Täyte hyytyy piiraiden viilentyessä.

HUOM. aseta uunipelti alle (uunin alimmaiselle tasolle), kun paistat piiraita / piirasta uunissa, sillä täyte saattaa kuplia hieman yli.

Annan piiraiden tekeytyä ja jähmettyä viileässä n.2 tuntia – seuraavaan päivään ennen koristelua.

Valkosuklaavaahto

Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja anna jäähtyä.

Sekoita sula suklaa kermavaahdon joukkoon.

Koristelu

Koristele juustokakut valkosuklaavaahdolla, marjoilla, raastetulla limenkuorella ja limenpaloilla.

Resepti ja kuva: My Berry Forest | Tiina Strandbeg

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *