Hemsidan " Glutenfria recept " Söta bakverk " Glutenfritt vin på flaska
Glutenfria viner på flaska
Publicerad på
Glutenfria viner på flaska
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Dessa glutenfria kaffebordsgodis är enkla att göra med Cereal Products Gluten Free Bun Flour Mix. Förbered först rotdegen så att den får jäsa en stund, blanda sedan i de torra ingredienserna, grädda omedelbart och jäs. Hallonmarmelad, vaniljkräm och sockerband avslutar smak och utseende.
Ingredienser i degbasen
2,5 dl mjölk (+37 grader)
25 g jäst
1 tsk socker
1,5 dl Glutenfri mjölblandning för bullar från Virtasalmen Viljatuote
- Tillägg i degbasen
1 bitar ägg, äggröra
0,5 msk kardemumma
0,5 tsk salt
0,75 dl socker
75 g smör (mjukt)
- Ovanpå
Bakningssäker hallonmarmelad
1 prk vaniljkräm
Tomatsocker och vatten
Beredning
- Blanda jästen och den ljumma mjölken. Tillsätt sockret och bullpulverblandningen.
- Låt stå på en varm plats i ca 10 minuter (eller tills det bubblar).
- Blanda samman de torra ingredienserna. Tillsätt ägget och de torra ingredienserna till degen. Tillsätt det mjuka smöret. Knåda degen kraftigt för hand eller med maskin/elvisp.
- Baka genast ut den glutenfria bulldegen till en liten bulle och tryck en grop i mitten med ett glas.
- Låt jäsa på en plåt med bakplåtspapper i ca en halvtimme.
- Fördjupa eventuellt brunnarna med ett glas och pensla bullarna med ägg. Skeda ner hälften av grädden och hälften av marmeladen i fördjupningen.
- Grädda i 225 grader varm ugn i ca 10 minuter.
- Blanda florsocker och vatten tills glasyren är ganska tjock. Ringla över bullarna när de har svalnat en stund.